USD: EUR:
... в Запорожье
«Запоріжсталь» Групи Метінвест виводить з консервації обладнання та частково відновлює виробництво

«Запоріжсталь» Групи Метінвест виводить з консервації обладнання та частково відновлює виробництво

Група Метінвест Ріната Ахметова та Вадима Новинського ухвалила рішення щодо часткового виведення з режиму гарячої консервації підрозділів комбінату «Запоріжсталь». «Запоріжсталь» Групи Метінвест розпочав роздування доменних печей № 3 та 4. На запуску доменного виробництва були присутні міністр інфраструктури України Олександр Кубраков, голова правління АТ «Укрзалізниця» Олександр Камишин, а також народні депутати України.

«Віримо в Україну і знаємо, чого сьогодні потребує держава – відродження національної економіки. Поступово відновлюємо виробництво та робимо усе необхідне для того, щоб запрацювати на повну потужність. У Запоріжжі вже частково відновлені виробничі процеси на «Запоріжкоксі», «Запоріжвогнетриві» та ЗЛМЗ. «Запоріжсталь» також повертається до життя. Ми готові працювати і дати відсіч ворогам нашою головною зброєю – мирною працею», – зазначив генеральний директор «Запоріжсталі» Олександр Мироненко.

Згідно з дорожньою картою з розконсервації виробництва, комбінат «Запоріжсталь» Групи Метінвест частково вивів з режиму гарячої консервації аглофабрику. Запущено три з шести агломашин з виробництва агломерату. В доменному цеху увійшли в роботу на знижених параметрах дві з чотирьох доменних печей – домни № 3 та 4. Відповідно, разом із відновленням виробничого процесу введено в роботу аспіраційні установки аглодоменного переділу, чому передувало повне технічне обслуговування природоохоронних агрегатів.

Для забезпечення стабільності виробничого процесу вже працюють транспортні, енергетичні, інжинірингові та інші допоміжні підрозділи комбінату. Поступово, з отриманням на доменних печах чавуну, в роботу будуть введені наступні ланки виробничого ланцюга: сталеплавильна піч, стан-слябінг-1150, прокатні стани цеху гарячої та холодної прокатки.

Робочі зміни для працівників «Запоріжсталі» скореговані з урахуванням комендантської години. Підприємство забезпечує централізоване підвезення робітників корпоративним транспортом. У разі виникнення нештатної ситуації для працівників на підприємстві забезпечено безперешкодний доступ до безпечних укриттів, які укомплектовані необхідною провізією, медикаментами та комунікаціями.

Нагадаємо, з 2 березня у зв’язку з загостренням воєнних дій у регіоні, Група Метінвест перевела частину обладнання комбінату «Запоріжсталь» в режим гарячої консервації. Натомість розгорнуто координаційний хаб гуманітарної допомоги для постраждалих внаслідок воєнних дій. Волонтери запорізьких підприємств Метінвесту приймають, сортують та відправляють гуманітарну допомогу від штабу «Рятуємо життя», створеного Метінвестом та ДТЕК у координації з Фондом Ріната Ахметова, людям, постраждалим внаслідок воєнних дій. Також Центр координації гуманітарної місії Метінвесту у Запоріжжі опікується створенням умов для прийому вимушених переселенців з українських міст, які найбільше постраждали від військової агресії Росії.

Як вже писав «Перший Запорізький», Група Метінвест також ухвалила рішення щодо виведення з режиму консервації основного обладнання Запорізького ливарно-механічного заводу. Крім того, частково відновив роботу завод «Запоріжкокс», а також завод «Запоріжвогнетрив».

Зазначимо, нещодавно прем’єр-міністр України Денис Шмигаль закликав бізнес відновлювати свою роботу там, де це можливо для того, щоб наповнювати бюджет. За його словами, реальний сектор економіки стає рушієм змін та надійною опорою держави під час війни, розповів прем’єр-міністр України Денис Шмигаль.

Бізнес в умовах війни: хто зазнав найбільших втрат та як відновлюються підприємства


Читайте також:

Україна відновлює економіку через промисловий сектор: для оборони, відбудови держави і поповнення бюджету

Oтримуйте нoвини швидше з дoпoмoгoю нaшoгo Telegram-кaнaлa: https://t.me/onenews_zp

Підписуйтесь нa «Перший Зaпoрізький» у Instagram!

0