USD: EUR:
... в Запорожье
Виконувала всі вказівки кремлівських кураторів: повідомлено про підозру окупаційній чиновниці у Запорізькій області

Виконувала всі вказівки кремлівських кураторів: повідомлено про підозру окупаційній чиновниці у Запорізькій області

Після початку повномасштабного вторгнення РФ в Україну мешканка Маріуполя виїхала до Бердянська, де почала працювати на окупантів. Її призначили на посаду начальниці «Бердянського міського районного центру зайнятості населення» окупаційної адміністрації.

Про це повідомляють у Запорізькій обласній військовій адміністрації із посиланням на Службу безпеки України.

Замість не лояльних до окупаційної влади співробітників центру зайнятості колаборантка брала на роботу прихильників «російського миру». Також вона організовувала роботу підлеглого органу та організовувала виплати коштів по договорам про спільну діяльність по організації проведення оплачуваних суспільних робіт.

За вказівкою кремлівських кураторів на облік з безробіття могли стати лише люди з російським паспортом. Тих, хто вже стояв на обліку в центрі зайнятості і не мав паспорту РФ — знімали.

За її наказами було складено переліки місцевих жителів із російським паспортом, яким можливо видадуть 10 тисяч рублів допомоги.

Усім хто не отримав громадянство РФ «чиновниця» погрожувала переслідуваннями та  проблемами з окупаційною владою.

Слідчі Служби безпеки України у Запорізькій області інкримінують колаборантці ч. 5 ст. 111-1 «Добровільне зайняття громадянином України посади, пов’язаної з виконанням організаційно-розпорядчих або адміністративно-господарських функцій, у незаконних органах влади, створених на тимчасово окупованій території, у тому числі в окупаційній адміністрації держави-агресора» Кримінального кодексу України. Їй загрожує до 10 років позбавлення волі.

У Запоріжжі колишній міліціонер, якого звільнили за корупцію, агітував за «русский мир» та героїзував ПВК «Вагнер», – ФОТО.


Читайте також:

Спали на матрацах, їли один бутерброд: «евакуйовані» окупантами жителі Запорізької області поверталися на таксі додому.

Oтримуйте нoвини швидше з дoпoмoгoю нaшoгo Telegram-кaнaлa: https://t.me/onenews_zp

Підписуйтесь нa «Перший Зaпoрізький» в Instagram!

0