USD: EUR:
... в Запорожье
Вперше в Запоріжжі відбудеться сімейне свято «Русальні вечорниці», - ФОТО

Вперше в Запоріжжі відбудеться сімейне свято «Русальні вечорниці», - ФОТО

Всіх бажаючих запрошують стати повноцінними учасниками неймовірного дійства.

Про це повідомляють організатори заходу.

11 липня, у неділю, українські русалки відзначали свої особливі «вечорниці» й це завжди оберталося незабутнім видовищем. У Кінному театрі на Хортиці вирішили відродити цю традицію. Унікальне сімейне свято з повним зануренням у древні обряди – весільні, купальські, русальні. Запрошуємо вас стати повноцінним учасником неймовірного дійства – Русальних вечорниць.

Кожен відвідувач зможе стати дійовою особою інтерактивного святкування та долучитися до оригінальних майстер-класів від найкращих народних майстрів!

На вас чекає:

– постановка старовинної української весільної обрядодії у виконанні Наукового пошуково-дослідницького фольклористичного гурту «Заграйярочка» (Волноваський р-н Донецької області).

 – степова пісенна автентика від Творчої лабораторії степового розспіву «Євшан зілля» (Запоріжжя).

– побутові танці та наддніпрянський спів від ансамблю народної пісні та побутового танцю «Громиця» (м. Київ).

– автентичний пісенний спів під супровід дощовиці від неймовірної виконавиці з унікальним голосом та неповторною манерою виконання Наталії Алгаєвої (м. Одеса).

А також: унікальні народні забави та ігрища, запальні танці, енергетичні танцювальні кола і, головне, майстер-класи з плетіння обрядових вінків, виготовлення гончарських виробів та обрядових кострубоньків, зав’язування хустки та намітки. Кожна учасниця дійства зможе на місці й за короткий час перетворитися на справжню давньоукраїнську чарівницю та красуню, сфотографуватися в давньому одязі та збагатитися новими знаннями про традиційну українську моду, яка є актуальною і в наш час!

Родзинка свята – майстер-клас з приготування справжнього козацького кулешу та старовинних страв «затірки» й «холодника». Козаки відкриють вам унікальні рецепти призабутих, але при цьому смачнючих і корисних страв, а наші кухарі навчать їх готувати у польових та домашніх умовах! Це – справжня знахідка і для домогосподарки, і для будь-якого чоловіка, який полюбляє готувати і зможе згодом вразити своїх домашніх або гостей новими рецептами. Всі приготовані на відкритому вогню страви можна буде вжити на місці, або забрати з собою! Також у театрі працює бар з прохолодними та алкогольними напоями, власна кухня.

Особливий подарунок гостям – майстер клас від художниці-оксамитянки Інни Алещенко.

Початок вечорниць у неділю, 11 липня, о 17-00, закінчення о 21-00.

Вартість квитків – 100 гривень дорослий, 80 – дитячий.

Нагадаємо, в запорізькій маршрутці № 81 пасажирка отримала серйозну травму. На одній із зупинок жінка встала, щоб підійти ближче до виходу, і коли водій застосував небезпечне гальмування, вона впала на панель приладів. В результаті падіння у пасажирки зламалося ребро і увігналось в легені. Зараз вона знаходиться в лікарні.

Читайте також:

У Кирилівці хлопця вбило струмом на атракціоні: в поліції розповіли подробиці трагедії

На Запоріжжі почали ремонтувати дорогу державного значення

Oтримуйте нoвини швидше з дoпoмoгoю нaшoгo Telegram-кaнaлa: https://t.me/onenews_zp

Підписуйтесь нa «Перший Зaпoрізький» у Instagram!

0