USD: EUR:
... в Запорожье
У Запорізькій області ДСНСник вимагав хабаря за працевлаштування

У Запорізькій області ДСНСник вимагав хабаря за працевлаштування

Начальник Якимівської пожежно-рятувальної частини вимагав 1,7 тис.доларів за влаштування на роботу

Про це повідомляє сайт “Наші гроші.Запоріжжя”, з посиланням на ухвалу Мелітопольського міськрайонного суду.

За матеріалами відомо, що начальник двадцять третьої державної пожежно-рятувальної частини (смт. Якимівка) ГУ ДСНС України в Запорізькій області Андрій Андрєєв вимагав та отримав від потенційного співробітника хабар за працевлаштування в розмірі 1,7 тисячі доларів.

Після того, як начальник підрозділу зажадав вищевказану суму, чоловік, який мав намір влаштуватися в караул, звернувся до СБУ. Вже в ході операції спецслужби, він зустрівся з Андрєєвим на АЗС у Мелітополі. Начальник пожежно-рятувальної частини повіз чоловіка до обмінника, мовчки дістав телефон й показав на екрані текст: “Іди в обмінник поміняй долари на гривні”. Після цього, ДСНСник на автомобілі кружляв по місту, мабуть перевіряючи, чи немає “хвоста”, і потім вже повернувся на ту заправку, на якій вони спочатку зустрілися. Тут його вже чекали співробітники СБУ.

“Першому Запорізькому” вдалося дізнатися з власних джерел ще деякі деталі. Під час затримання молодий керівник підрозділу ДСНС чинив опір і навіть мав намір бігти. Тому його затримання не обійшлося без застосування сили. Скориставшись цим, зараз Андрій Андрєєв знаходиться на лікарняному.

Однак це далеко не перший випадок отримання хабарів Андрєєвим, зокрема за працевлаштування. Джерело “ПЗ” повідомило, що за працевлаштування оператора колл-центру “101” молодий майор зажадав та отримав 700 доларів США. За нашою інформацією, до матеріалів справи про хабарництво начальника 23-й частині долучили ще дві заяви від людей, у яких він вимагав чималі суми грошей. Третя людина, співробітник підрозділу, поки вирішується, чи писати заяву, побоюючись неприємностей на роботі.

Молодий майор Андрій Андрєєв став начальником цієї частини у червні 2019 року. До цього був заступником. Пересувається “перспективний” ДСНСник на дорогому автомобілі Audi. Кажуть, його нерідко можна зустріти за кермом у п’яному вигляді. Чим заслужив він таке стрімке зростання в кар’єрі, достаток та подібну поведінку?

Як виявилося, у Андрєєва впливовий родич в структурі ДСНС у сусідньому Дніпрі. Тому до цього інциденту він і був безкарним. Хоча, знаючы його люди й зараз підозрюють, що покарання оминеАндрєєва і в цей раз.

Читайте також:

Екс-міліціонер планував великий теракт у Запорізькій області: його засудили

3

Сколько в Запорожской области просят взятки за "трудоустройство" в ГСЧС | Портал Акцент2019-10-08 18:00:54
[…] «Первый Запорожский» сообщает о том, что подобный инцидент происходит не впервые. Раньше этот же начальник требовал взятку в размере 700 долларов за трудоустройство человека, работающего на телефонной линии 101. […]
А він точно майор?2019-10-08 11:24:14
А він точно майор? Журналісти, ви такі журналісти, ну прям таки як "британські вчені").
Общественность Запорожья2019-10-08 06:50:58
а куда смотрит новый глава ЗОГА. У него под носом сидит коррупционер, его заместитель Антонов, который и в ус не дует. Пусть он спросит директоров автопредприятий, какая такса была установлена ежедневно на каждый автобус на пригородных маршрутах, какую сумму нужно заплатить, чтобы выйграть конкурс на пригородные автобусные маршруты. Спросите биректора Бастур, кто и по чьему приказанию предприятию спалили автобусы, если уголовное производство по этому эпизоду заведено, то требуется возобновить расследование.