USD: EUR:
... в Запорожье
У запорізькому аеропорту повним ходом ведуться роботи з будівництва нового терміналу - ФОТО

У запорізькому аеропорту повним ходом ведуться роботи з будівництва нового терміналу - ФОТО

Сьогодні, 25 червня, в міжнародному аеропорту Запоріжжя відбулася виїзна робоча нарада з будівництва міжнародного терміналу.

У нараді взяв участь, крім мера міста Володимира Буряка, підрядників “Альтіс – Холдинг”, гендиректора “Запоріжсталі” Ростислава Шурми і адміністрації КП “Міжнародний аеропорт Запоріжжя” в особі директора Віктора Біскупського, ще й народний депутат України і перший кандидат в списку “Опозиційного блоку ” Євген Мураєв.

На сьогоднішній момент будівельники працюють як на самому терміналі, так і допоміжних спорудах, прилеглої території. Проводять внутрішні та оздоблювальні роботи. Це вентиляція, встановлення необхідного обладнання, укладання мереж.

– Зараз ми бачимо активну роботу в аеропорту. Це надзвичайно важливо для розвитку міста. Без такого роду інфраструктури в міста не приходять інвестиції. Я радий, що силами мера, депутатів і громади це стало можливо. Крім цього, протягом року планують реконструювати злітно-посадкову смугу, а це дасть можливість також збільшити кількість авіаперевізників, – зазначив Євген Мураєв.

Зараз тут вже встановили пасажирські ліфти, на першому поверсі в холі є величезна плазма, де демонструють відеоролики про всі етапи будівництва об’єкта.

На прилеглій території практично завершили готувати основу під дорожнє покриття під парковку. На трансформаторній підстанції готуються до пусконалагоджувальних робіт обладнання та мереж.

– Будь-яке будівництво дає старт розвитку. Зрозуміло, що бізнес дорогами і залізницею їздить рідко. В цьому році ми закінчимо термінал. Зараз йдуть оздоблювальні роботи та встановлення обладнання. Наш запорізький термінал знаходиться на другому місці за програмою державної реконструкції аеропортів України після Одеси, але поки ми не отримали ні копійки державної субвенції. Всі роботи виконуються за рахунок місцевого бюджету та кредитів. У планах провести будівництво трьох кілометрів нової посадкової смуги. Важливо, щоб в Раді були представники Запоріжжя, які лобіювали б інтереси нашого міста і регіону, – прокоментував мер міста Володимир Буряк.

Голова депутатської комісії з питань комунальної власності та земельних відносин Ігор Чумаченко наголосив, що завдяки злагодженій роботі міської влади вперше стало можливим привести в порядок повітряні ворота міста.

0