USD: EUR:
... в Запорожье
У Запорізькій області власники зруйнованого житла подали понад 10 тисяч заявок на «єВідновлення»

У Запорізькій області власники зруйнованого житла подали понад 10 тисяч заявок на «єВідновлення»

У Запорізькій області вже понад 10 тисяч об’єктів подано на отримання грошової допомоги від держави на ремонт житла, пошкодженого через бойові дії «єВідновлення».

Про це повідомляє Запорізька обласна військова адміністрація.

Через постійні обстріли військовими РФ Запорізька область несе значні збитки. Щоденно руйнування зазнають близько 30 домогосподарств. Невпинні ворожі удари не лише руйнують будинки, а й забирають життя людей.

Попри це, обласна влада та органи місцевого самоврядування готуються до майбутньої деокупації та постійно вдосконалюють плани післявоєнної відбудови: кожний район створює власний проєкт, розроблений відповідно до індивідуальної ситуації на території та потреб населення.

«Ми готуємось до майбутньої деокупації та постійно вдосконалюємо плани післявоєнної відбудови. Важливо вже зараз оцінити обсяг роботи, щоб долучити наших міжнародних партнерів та розрахувати необхідну кількість ресурсів», – зазначив очільник Запорізької ОВА Юрій Малашко.

Нагадаємо, в рамках програми «єВідновлення» жителі Запорізької області можуть отримати допомогу у розмірі до 200 тисяч гривень на ремонт пошкодженого майна. Ця послуга більше направлена на поточний ремонт, на невеличкі пошкодження, які можна оперативно усунити, щоб далі проживати в будинку.

Післявоєнна «зелена» відбудова Запоріжжя: яким має бути відновлення зруйнованих будинків


Читайте також:

Як Київщину активно відновлюють після окупації та бойових дій: корисний досвід для Запоріжжя

Як фронтова громада на кордоні з Росією відбудовується після окупації та обстрілів. Досвід, який зможе використати Запорізька область

Oтримуйте нoвини швидше з дoпoмoгoю нaшoгo Telegram-кaнaлa: https://t.me/onenews_zp

Підписуйтесь нa «Перший Зaпoрізький» в Instagram!

0