USD: EUR:
... в Запорожье
У Запорізькій області російські окупанти викрали кримського татарина Асана Аблямітова

У Запорізькій області російські окупанти викрали кримського татарина Асана Аблямітова

У Запорізькій області у селищі Якимівка Мелітопольського району російські окупанти викрали 28-річного кримського татарина Асана Аблямітова.

Про це повідомила Уповноважений Верховної Ради України з прав людини Людмила Денісова.

«Напередодні до будинку, де він проживає, увірвалося 8 російських солдатів. Хлопця в цей час вдома не було. Про обшуки в помешканні його повідомили сусіди. Аби з’ясувати ситуацію, Асан зателефонував батькові, але відповів один із військовослужбовців і погрожуючи вбити батьків, змусив Асана повернутися додому, – повідомила Денісова. – Після чого хлопця примусово вивезли у невідомому напрямку».

Вже четвертий день про нього немає жодної інформації.

«Такі дії російських бойовиків грубо порушують право на свободу та особисту недоторканість громадян України, гарантоване у статтях 3 та 34 Женевської конвенції про захист цивільного населення під час війни, статті 9 Міжнародного пакту про громадянські та політичні права і статті 5 Європейської конвенції з прав людини, – повідомила Уповноважений Верховної Ради України з прав людини. – Звертаюсь до Комісії ООН з розслідування порушень прав людини під час військового вторгнення РФ в Україну та експертної місії, створеної державами-учасницями ОБСЄ відповідно до Московського механізму, врахувати ці факти вчинення РФ воєнних злочинів та порушень прав людини в Україні».

У полоні російських окупантів залишаються 63 мешканці Запорізької області


Читайте також:

У Запорізькій області російські окупанти викрали колишнього народного депутата України

Oтримуйте нoвини швидше з дoпoмoгoю нaшoгo Telegram-кaнaлa: https://t.me/onenews_zp

Підписуйтесь нa «Перший Зaпoрізький» у Instagram!

0