USD: EUR:
... в Запорожье
У Запорізькій області окупанти посилено будують нові багатокілометрові лінії оборони

У Запорізькій області окупанти посилено будують нові багатокілометрові лінії оборони

Військові РФ укріплюють свої фортифікаційні споруди на тимчасово окупованих територіях Запорізької області. Вони також збільшують протяжність багатокілометрових окопів.

Про це повідомляє Центр журналістських розслідувань з посиланням на аналіз супутникових знімків.

Свіжі укріпрайони ЗС РФ (чорні лінії) та окопи і траншеї на тимчасово окупованих територіях півдня України

Через наступальну операцію Збройних сил України російські загарбники з літа розширюють системи оборони другого ешелону. Менше ніж за місяць 35-кілометрова лінія окопів з’єднала зі сходу на захід селища Красна Поляна і Червоноселівка. Вона стала продовженням укріпрайону, який ще на 30 км простягався зі сходу від міста Пологи до селища Тернове.

Лінія оборони Пологи-Червоноселівка-Красна Поляна, 13.09.2023.

Ймовірно будівельні матеріали та техніку на позиції окупантам доставляють маріупольського порту, куди окупанти регулярно по морю звозять ліс та залізобетонні елементи з РФ. На зворотному шляху вивозять крадене в України зерно і метал.

Партизанський рух «Маріуполь. Спротив» декілька разів на тиждень фіксує цивільні вантажівки з будматеріалами, які рухаються у бік Нікольського по трасі Н08 на окуповану частину Запорізької області. Довкола Нікольського, і обабіч цього автошляху, на відрізку у 50 км від Маріуполя до Розівки, російська армія також проводить фортифікаційні роботи.

Зміни ландшафту між н.п. Нікольське та Паннівка, 13.09.2023.

На південь від селища Червоноселівка, з інтервалом у 15 кілометрів один від одної, розташовані ще два нових російських укріпрайони. Кожен з ним не менше 20 кілометрів завдовжки.

Лінії оборони «розрізають» Запорізьку область із заходу на схід, по лініях Олексїївка – Більманка – Благовіщенка у Пологівському районі та Обіточне – Андріївка – Берестове у Бердянському районі.

Як раніше повідомляв «Перший Запорізький», з вересня минулого року військові російської армії не припиняють будівництво укріпрайонів навіть у глибокому тилу Запорізької області. Нові лінії оборони у тимчасово окупованому Бердянському районі тягнуться на сотні кілометрів.

Російські окупаційні війська посилюють свою оборону. Мешканці тимчасово окупованих територій Запорізької області спостерігають рух техніки й збільшення російських загарбників. За останній місяць окупанти розширили укріплення поблизу Бердянська. За кілометр від Мелітополя, ворог почав готувати річку Молочну як оборонну споруду: зрізають береги, щоб вони були непроїзними.

Дають добу для збору речей: окупанти займають будинки людей на Запоріжжі


Читайте також:

Пошкоджено територію підприємства, зруйновано авіабомбами будинки: наслідки ворожих обстрілів по Запорізькій області, — ФОТО

Oтримуйте нoвини швидше з дoпoмoгoю нaшoгo Telegram-кaнaлa: https://t.me/onenews_zp

Підписуйтесь нa «Перший Зaпoрізький» в Instagram!

0