USD: EUR:
... в Запорожье
У Запоріжжі в очікуванні реконструкції ландшафтний парк на Веселці поріс травою - ФОТО

У Запоріжжі в очікуванні реконструкції ландшафтний парк на Веселці поріс травою - ФОТО

На Набережній магістралі, біля каскаду фонтанів «Веселка», призупинилося будівництво Вознесенівського ландшафтного парку. У минулому році чиновники з УКБ уклали з підрядниками новий договір на 8 мільйонів гривень.

Роботи по реконструкції балки між уже наявним парком і спуском з Лермонтова на Набережну стартували ще в серпні 2017 року. На першому етапі реалізації проекту, підрядчики в особі будівельної компанії «Евробудгруп» закінчили підземні роботи на об’єкті і побудували штучне озеро. На ці цілі будівельникам планували від початку виділити близько 11 мільйонів гривень, а пізніше дійшли згоди на суму в 7,2 мільйони гривень.

Через рік був укладений новий договір, який включав в себе зміцнення укосів і схилів, транспортування рослинного грунту, облаштування тимчасових доріг для спецтехніки та озеленення на суму в 8,4 мільйони гривень.

Всі основні роботи були проведені в період 2017-2018 року: підрядники видалили аварійні дерева, встановили дренажний колектор і фільтруючі колодязі. За допомогою спецтехніки вдалося розчистити середину балки, а по краях так і залишилися земельні насипу. Згідно з планами робіт, тут пізніше повинні були прокласти доріжки і створити алею, а також організувати висадку зелених насаджень.

На сьогоднішній момент ця територія знаходиться в цілковитому запустінні: весь яр вкритий високою травою, вода в штучному озері зацвіла і не залишилося ні сліду від розчищеної колись балки. Останній раз тут проводилися роботи з допомогою спецтехніки в квітні цього року.

Згідно з інформацією з сайту публічних закупівель «Prozorro», в минулому році обсяг фінансування склав 5,7 мільйона гривень, а на цей рік передбачено лише 745 тисяч гривень.

Інженер УКБ Андрій Павлусь в коментарі «Першому Запорозького» повідомив, що роботи планують відновити в цьому році після отримання позитивної відповіді проекту з експертизи. У планах отримати висновки по експертизі до кінця цього місяця.

0