USD: EUR:
... в Запорожье
У Запоріжжі зменшиться вартість тарифу на опалення

У Запоріжжі зменшиться вартість тарифу на опалення

У Запоріжжі зменшиться вартість опалення для комерційних організацій.

Про це у своєму телеграм-каналі повідомив виконуючий обов’язки міського голови, секретар Запорізької міської ради Анатолій Куртєв.

«Ще в листопаді на засіданні виконавчого комітету міської ради було прийнято рішення про встановлення з 1 грудня тарифу на тепло для комерційних установ та організацій міста на рівні 7080 гривень за гігакалорію. Така ціна обумовлена зростанням ринкової вартості природного газу. Зі свого боку ми обіцяли, що у разі зниження ціни природного газу, розмір тарифу для юридичних суб’єктів та бізнесу може зменшуватися, – розповів очільник міста. – Нещодавно концерн «Міські теплові мережі» отримав нову ціну на природний газ на грудень. Вона знизилася і становитиме 29 тисяч гривень за тисячу кубометрів. Як і було обіцяно, це дозволило переглянути тариф на тепло для комерційного сектора. Тому з 1 грудня він становитиме не 7080, а 5900 гривень за гігакалорію».

За словами Анатолія Куртєва, тепер влада буде переглядати тарифи на опалення для юридичних суб’єктів та бізнесу щомісяця.

Окрім того, у міській раді шукають шляхи для зменшення абонплати за тепло та гарячу воду, яку в Україні запроваджено з 1 листопада згідно змін чинного законодавства.

«На спільному засіданні депутатських комісій з питань бюджету та питань життєзабезпечення міста було запропоновано знизити розмір абонентської плати з 28,02 до 18,78 гривень на місяць за тепло та з 20 до 12,63 гривень за гарячу воду. Щоб втілити це в життя, з тарифу абонплати потрібно виключити витрати на прилади обліку для так званого обмінного фонду, який використовується при ремонті, повірці загальнобудинкових лічильників. Для цього прилади обліку необхідно закупити за кошти міського бюджету, – розповів Анатолій Куртєв. – Департаменту фінансової та бюджетної політики міської ради та концерну «Міські теплові мережі» доручено підготувати бюджетний запит та включити до бюджету 2022 року витрати на закупівлю цих приладів обліку».

Запропоновані механізми мають бути затверджені найближчим часом.


Читайте також:

«У реанімації – 5 дітей»: у запорізькій лікарні розповіли, як лікують маленьких пацієнтів із ковідом

Oтримуйте нoвини швидше з дoпoмoгoю нaшoгo Telegram-кaнaлa: https://t.me/onenews_zp

Підписуйтесь нa «Перший Зaпoрізький» у Instagram!

1

Нуну2021-11-30 13:16:38
Ай, да мы! Ай, да...! Слов нет на проклятия пидорам.