USD: EUR:
... в Запорожье
У Запоріжжі презентували проект реконструкції Дніпровської ГЕС та назвали дату старту робіт, - ФОТО

У Запоріжжі презентували проект реконструкції Дніпровської ГЕС та назвали дату старту робіт, - ФОТО

До травня наступного року проект реконструкції дамби проходитиме необхідні погодження – далі компанія може розпочати тендерні закупівлі, пошуки підрядника та роботи з демонтажу.

Про це повідомляє прес-служба Запорізької облдержадміністрації.

За проєктом, над яким працювали інженери «Укргідроенерго», харківський інститут “Гідропроект”, київський “Мостопроект” та Інститут сталевих конструкцій ім. Шимановського, на греблі буде організовано двоповерховий рух зі смугами завширшки 8 м. На нижньому ярусі  з’явиться також пішохідна та оглядова зони, на верхньому, окрім проїжджої частини для автівок,  буде смуга для руху велосипедистів. 

Під час проєктування головною вимогою було, аби реконструкція не завадила основним функціям споруди – адже, перш за все, це гідроелектростанція, а функція мосту для неї другорядна. А ще прагнули, аби зберігся унікальний архітектурний та історичний вигляд греблі.

Проєкт організації двоповерхового руху виявився найбільш вдалим, за висновком провідних інженерних інститутів країни – завдяки вертикальному навантаженню  вплив на саму споруду ДніпроГЕСу буде меншим. 

Вже до літа 2022 року має бути забезпечена резервна система транспортного руху на час реконструкції греблі. Орієнтовна дата старту робіт – кінець 2022 – початок 2023 року. 

Нагадаємо, у Запоріжжі затримали 47-річного чоловіка, який місяць тому обстріляв на Київщині родину із дитиною у машині. За місцем проживання у стрільця виявили міні-арсенал зброї та револьвер, з якого він стріляв по авто. За його словами, за скоєння цього злочину йому заплатив 1000 доларів. Наразі правоохоронці встановлюють особу замовника.

Читайте також:

Цього тижня у Запоріжжі завершать монтаж сталевих канатів на вантовому мосту: що вже зробили, – ФОТО

У Запоріжжі запрацює ще одна камера автоматичної фіксації порушень ПДД

Oтримуйте нoвини швидше з дoпoмoгoю нaшoгo Telegram-кaнaлa: https://t.me/onenews_zp

Підписуйтесь нa «Перший Зaпoрізький» у Instagram!

0