USD: EUR:
... в Запорожье
«Заборонений»: у Запоріжжі презентували кінофільм про Василя Стуса, – ФОТОРЕПОРТАЖ

«Заборонений»: у Запоріжжі презентували кінофільм про Василя Стуса, – ФОТОРЕПОРТАЖ

Вчора, 11 вересня, у Запоріжжі відбулася презентація повнометражного художнього фільму «Заборонений».

Про це повідомляє кореспондент «Першого Запорізького».

Нова українська кінострічка розповідає про життя та боротьбу одного з найвидатніших синів України, поета та дисидента Василя Стуса.

Під час презентація глядачі могли поспілкуватися з командою, яка працювала над фільмом: режисером-постановним Романом Бровком, авторами сценарію – Сергієм Дзюбою і Артемієм Кірсановим, які також були сценаристами стрічки «Позивний «Бандерас», продюсером Артемом Денисовим та виконавцем головної ролі Дмитром Ярошенком.

«Це перше в Україні художнє кіно про постать Василя Стуса. У нас в Україні я дуже часто серед народу чув про потребу такої картини. Стус став певним символом, навіть, іконою, народного супротиву диктатурі. Він був дуже цікавою  особистістю. Перш за все, це кіно не про поета, а про людину дуже активної громадянської позиція з загостреним почуттям справедливості, – поділився  режисер-постановник кінофільму Роман Бровко. –  В той час не можна було вирізнятися з маси, потрібно було бути гвинтиком з системи. А Василь Стус вирізнявся сильною особистістю зі своєю думкою і позицією».

Для створення сценарію автори спілкували з реальним дисидентами, які особисто знали Василя Стуса та, навіть, разом з ними перебували під арештом.

Проект кінофільму став одним із переможців 10-го конкурсного відбору Держкіно. Загальний бюджет картини – майже 38 мільйонів, з яких держава профінансувала 19 мільйонів.

Кінофільм «Заборонений» можна побачити у кінотеатрі Довженко щодня о 12:25, а також у кінотеатрі «Байда» – о 13:00.

Читайте також: Запорізький «в’язень Кремля» Євген Панов дав інтерв’ю відомій журналістці, – ФОТО

0