USD: EUR:
... в Запорожье
У Запоріжжі підприємці вийшли на масову акцію протесту, – ФОТОРЕПОРТАЖ

У Запоріжжі підприємці вийшли на масову акцію протесту, – ФОТОРЕПОРТАЖ

Сьогодні, 7 лютого, у Запоріжжі підприємці вийшли на масовий мітинг під стіни обласної державної адміністрації, виступаючи проти фіскалізації фізичних осіб-підприємців.

Про це повідомляє «Перший Запорізький».

«Сьогодні у 24 містах країни підприємці зібралися біля обласних адміністрацій, щоб виступити проти фіскалізації та великих комунальних тарифів, які нам нав’язали, – розповів один із організаторів акції, запорізький підприємець Володимир Коляка. – По всій країні підприємці, об’єднавшись, вийшли на один мітинг з одними вимогами. Кожен з нас веде свій невеликий бізнес, працюючи без відпустки та вихідних. Збільшення податків, нав’язування штрафних санкцій… Ми вийшли, бо нас переповнюють емоції від того, що відбувається».

З 15 лютого у Києві підприємці з усієї країни організовують безстрокову акцію протесту. Представники бізнесу збираються продовжувати пікет доти, доки їхні вимоги не будуть задоволені.

«Як би хотілося, щоб ми зустрілися з іншого приводу. Але ми змушені виходити на такі акції та боротися проти проблем, які розпочалися з 2019 року. 2019-й, 2020-й, 2021-й, вже 2022-й. А проблеми все ті ж таки, – розповіла керівник міської спілки підприємців «Ніка» Лідія Кривенко. – Ми не проти цих касових апаратів, ми проти фіскалізації та проти великих штрафних санкцій».

Нагадаємо, з 1 січня набув чинності закон України щодо обов’язкового використання касових апаратів для фізичних осіб-підприємців. На свій розсуд фізособи-підприємці мають придбати апаратний касовий апарат вартість від 4 тисяч гривень або встановити програмний реєстратор із щомісячною абонентською платою.

У разі невикористання касового апарату передбачено штрафи. Пеня за першу незаконну розрахунково-касову операцію відповідатиме сумі чека, друга та наступні становитимуть 150% від суми чека.


Читайте також:

Чотирирічна гімнастка у Запоріжжі встановила національний рекорд, — ВІДЕО

Oтримуйте нoвини швидше з дoпoмoгoю нaшoгo Telegram-кaнaлa: https://t.me/onenews_zp

Підписуйтесь нa «Перший Зaпoрізький» у Instagram!

3

Не надо быть хитро..опым2022-02-08 08:05:27
У бабушек и селян, которые торгуют своими огурцами , как раз таки никто и не требуют кассового аппарата, заплати рыночный сбор и торгуй себе спокойно на здоровье продукцией которую сам вырастил. . А вот так называемые "предприниматели " хотят государству платить копейки. Один средний работник и служащий Украины, со средней зарплатой в 12500 грн приносит государству 5000 грн подоходного налога и ЕСВ ( единый соц. взнос) каждый месяц налогов в месяц . А эти "базарники бизнесмены" платят налогов одну тысячу в месяц и считают себя "пупами" земли. Не хотите платить налогов государству - значит вы бесполезные . Базарники бизнесмены уже практически себя изжили .
Запорожанка2022-02-07 23:07:51
Купила у бабушки на улице концервацию огурчиков,какой кассовый аппарат? Они зажрались скоты,депутаты!
Виктор2022-02-07 20:45:33
Покупаю молочку в маленьком ларьке. Оплата карточкой. Какая проблема кассового приложения?