USD: EUR:
... в Запорожье
«Не потрібно ставити нас на коліна»: в Запоріжжі підприємці зібрались на акцію протесту, – ФОТОРЕПОРТАЖ

«Не потрібно ставити нас на коліна»: в Запоріжжі підприємці зібрались на акцію протесту, – ФОТОРЕПОРТАЖ

Сьогодні, 7 жовтня, на площі перед будівлею обласної державної адміністрації відбулась акція запорізьких підприємців.

Про це повідомляє кореспондент «Першого Запорізького».

На акцію вийшли представники малого бізнесу – члени запорізького союзу підприємців «Ніка».

Малий запорізький бізнес протестує проти прийнятих у вересні нових законодавчих рішень: впровадження касових апаратів і значного збільшення штрафів, а також механізму «інформування» про порушення підприємців з грошовою винагородою інформаторів.

«Ми очікували від нової влади позитивних змін. Під час передвиборної кампанії нам обіцяли, що малому та середньому бізнесу будуть допомагати. А вийшло навпаки: законопроекти №1053-1 і №1073 просто знищать малий і середній бізнес, – каже лідер запорізького союзу підприємців «Ніка» Лідія Кривенко, – Нас змушують придбати касові апарати. Ми зіткнулися з ними ще 5 років тому і дізналися, що це принесе. Вартість самого апарату від 7 до 9 тисяч гривень, щомісячне обслуговування – до 500-600 гривень, касова папір, електроенергія, інтернет для його роботи. Це дуже великі для малого підприємця гроші. Людей обдурюють, кажуть, що підприємці не хочуть платити податки. Ми хочемо і готові платити, але податки посильні. Крім того, для підприємців зробили величезні штрафи. На одному з плакатів ми підготували порівняльну таблицю. Наприклад, за захоплення землі – 510 гривень штрафу, а для підприємців – 96 тисяч або 320 тисяч ».

«Коли підприємців почали притискати років 7 тому, багато хто з них пішли в тінь. Пізніше, коли зробили мораторій на перевірки, дали людям умови для виживання, багато знову зареєструвалися в податковій, почали платити в бюджет. Але ті процеси, які влада збирається запустити сьогодні, знову змусять бізнес, які працюють на ринках, або піти в тінь або взагалі згорнути справу і піти з ринку», – говорить підприємниця, голова профспілки Космічного ринку Ірина Панченко.

Учасники акції підготували резолюцію до Верховної Ради з вимогою переглянути закон і до президента Зеленському з вимогою накласти вето на прийняті законопроекти.

Читайте також: Запоріжжя в ТОПі кращих міст країни: рейтинг журналу “Фокус”

1

Плати налоги и спи спокойно2019-10-07 20:38:26
Барыги платить не хотят