USD: EUR:
... в Запорожье
У Запоріжжі планують за допомогою спеціальних датчиків і GPS-трекерів стежити за громадським транспортом

У Запоріжжі планують за допомогою спеціальних датчиків і GPS-трекерів стежити за громадським транспортом

На наступну сесію Запорізької міської ради планують винести проект рішення «Про проведення конкурсу з визначення підприємства для виконання функцій з організації та управління рухом пасажирського транспорту в Запоріжжі».

Йдеться про те, щоб на конкурсній основі вибрати фірму, яка буде обслуговувати існуючу систему диспетчеризації і GPS-моніторингу громадського транспорту і надавати населенню інформацію про роботу майже 1100 одиниць транспорту (як муніципального, так і приватного). Передбачається, що система буде відслідковувати не тільки місце розташування конкретного автобусу, але за допомогою спеціальних датчиків зможе стежити за швидкістю руху, рівнем палива, кількістю зупинок і т.д

Також на підприємство буде покладено сверх-місія проводити контроль за графіком руху транспорту, показувати відставання від графіка за допомогою спеціальних кольорових і цифрових позначень.

У зв’язку з цим на електронних табло з’явиться більше інформації про муніципальний транспорт, а водії матимуть спеціальну «тривожну кнопку», яка буде повідомляти диспетчеру про позаштатні ситуації.

Що ж стосується звичайних пасажирів, то транспортні чиновники планують внести всі міські маршрути в єдиний портал громадського транспорту і мобільний додаток, щоб жителі змогли відслідковувати потрібний їм транспорт в режимі онлайн.

Надалі планують опрацьовувати на базі цієї автоматизованої системи контролю підключення спеціалізованого обладнання для виконання різних завдань (контроль витрати палива, звукова система оповіщення пасажирів, підрахунок пасажиропотоку, автоматизована система оплати за проїзд).

Такими чином в мерії зможуть контролювати виконання перевізниками умов договорів (в тому числі і в частині компенсації пільгового проїзду), а також графік роботи, кількість транспорту на лінії і багато іншого.

Планується, що це стане кроком до впровадження е-квитка і монетизації пільгового проїзду.

2

пенс2019-07-01 13:34:39
Такую схему надо применить к работе чиновников.Каждому по персональному трекеру!
Ernest2019-07-01 08:33:18
Скоріше б.