USD: EUR:
... в Запорожье
У Запоріжжі розпочнуть реконструкцію площі Фестивальної: як вона буде виглядати, – ФОТО

У Запоріжжі розпочнуть реконструкцію площі Фестивальної: як вона буде виглядати, – ФОТО

Вчора, 25 листопада, під час обговорення проєктів, які планують втілити у Запоріжжі за програмою Президента «Велике Будівництво» презентували проект реконструкції площі Фестивальної.

Про це повідомляють у Запорізькій ОДА.

Якщо готовий проєкт затвердять, за умови згоди між усіма  сторонами першу чергу можна розпочати вже наступного року – з реконструкції майдана для масових заходів. За попереднім проєктом  тут може  з’явитися двостороння сцена, санвузли, зони для відпочинку. У перспективі буде оновлено фонтан, за задумом проєктантів він буде втілювати тему дніпровських порогів.  В наступних чергах відбудеться реконструкція паркової зони.

«Це питання давно назріло. Адже Фестивальна – головна площа не лише Запоріжжя, а й всієї Запорізької області. Вона чекає на ремонт понад 20 років. І ми разом  маємо попрацювати, щоб вона почала змінюватися. Це центр міста, його обличчя, яке необхідно терміново привести до ладу», – зазначив голова ОДА Олександр Старух.

За словами голови області, оскільки цей об’єкт дуже масштабний, його варто розділити на етапи та реалізовувати  протягом кількох років із залученням коштів міського, обласного та державного бюджетів.

Запоріжжя та Житомир отримають від німецького банку 26,5 мільйонів євро на енергоефективность у дитсадках та школах


Читайте також:

У Запоріжжі зроблять капітальний ремонт школи у рамках «Великого будівництва»: вартість проєкту – 160 мільйонів гривень, – ФОТО

Oтримуйте нoвини швидше з дoпoмoгoю нaшoгo Telegram-кaнaлa: https://t.me/onenews_zp

Підписуйтесь нa «Перший Зaпoрізький» у Instagram!

6

кира2021-11-27 14:22:41
Убожество! Бедная площадь Фестивальная! Не везёт тебе! Потратят на копейку, раструбят за миллион! Как была там спека вечная от асфальта летом. так и будет. Уныло, тускло и некрасиво! Вы не знаете, какие новые идеи есть в мире, и Европе, и даже в Украине? Как можно красиво , с любовью к людям строить? Позор и неуважение автору этого "ЧУДА АРХИТЕКТУРНОЙ МЫСЛИ"!
Местный2021-11-26 21:04:15
А туалет снесут окончательно? А раньше был. Или все забыли?
Павло2021-11-26 19:47:47
У місті де влітку дихати нічим, спека та димлячі заводи, тільки те й роблять, що вирубують усі дерава та кладуть "плиточку". Якщо зараз на тому місці де не де ще можна посидити у затінку дерев, то якщо приймуть цей незграбний проект, взагалі ніколи нікого там не буде :(
ЗП2021-11-26 17:13:36
Непонятный проект,песочница с горкой для детей в какой то дыре,когда будут дожди ее просто затопит всю,фонтана нема,а типа лужи что то,какие то квадраты,к чему они не понятно,короче жуть,переделать всё надо.
Запорожец2021-11-26 14:03:20
Какую лужу? Вроде вообще нет фонтана в проекте. Хотя он бы, наверное, не помешал. Летними вечерами было бы круто возле него отдохнуть.
Yar2021-11-26 11:09:44
Жуть, а не проект! Ощущение, что делали для какого-то хутора, а не центральной площади области. Вместо музыкального фонтана, который был единственный и самый большой в городе они решили сделать лужу. Посмотрите хотя бы, как в соседнем Днепре реконструировали сквер "Прибрежный" и сравните с этим убожеством. Одна надежда, что его не утвердят.