USD: EUR:
... в Запорожье
У Запоріжжі розпочалися підготовчі роботи для реконструкції Дніпрогесу

У Запоріжжі розпочалися підготовчі роботи для реконструкції Дніпрогесу

У Запоріжжі розпочалися підготовчі роботи, які необхідні для старту реконструкції проїзної частини греблі Дніпровської ГЕС.

Про це на своїй сторінці у соціальній мережі повідомив голова Дніпровського району міста Віталій Змієнко.

«Вже тривають активні підготовчі роботи з реконструкції ДніпроГЕС. Сьогодні це вишукувальні роботи. Роботи має бути дуже багато!», – написав Змієнко.

Нагадаємо, наприкінці листопаді знову заговорили про те, що планується масштабна реконструкція Дніпрогесу у Запоріжжі, а також показали, як може виглядати дорога на греблі після ремонту.

Як уже писав «Перший Запорізький», уже довгий час Дніпрогес потребує реконструкції, адже всі її конструкції та функціональні елементи зношені. Оскільки для масштабної реконструкції слід зупинити проїзд транспорту через дамбу на декілька років, це питання відкладалося до відновлення будівництва запорізьких мостів.

Відповідно до проекту, оновлений автопереїзд через греблю складатиметься з двох ярусів у кілька смуг кожен. Планується, що на нижньому ярусі, крім транспортних смуг, будуть пішохідні тротуари. На другому ярусі – разом із рухом транспорту передбачені велодоріжки в обидві сторони. Щоб розвести транспортний потік, верхній ярус відводять для руху з правого берега на лівий. Нижній – у зворотному напрямку.

На проектні та погоджувальні роботи, необхідні перед стартом будівництва, закладають 2-2,5 роки. Лише після цього реконструкція зможе стартувати.

Нагадаємо, днями стало відомо, коли в Запоріжжі збираються відкрити рух вантовим мостом.


Читайте також:

Запорізький завод «Іскра» припиняє роботу через відсутність замовлень: в Укроборонпромі розпочали службову перевірку

Oтримуйте нoвини швидше з дoпoмoгoю нaшoгo Telegram-кaнaлa: https://t.me/onenews_zp

Підписуйтесь нa «Перший Зaпoрізький» у Instagram!

1

Наблюдатель2022-02-09 10:52:53
1. Как на это "чудо инженерной мысли" будет заезжать а/транспорт, а заодно и съезжать? А? Где развязки? 2. Если реконструкция плотины ГЭС планируют начать в мае-июне, то зачем в данное время ведутся ремонтные работы по штукатурке "быков" плотины? Деньги на ветер? Или в карман чиновников? 3. Как жить в этой стране, стране коррупции и тупости? 4.Когда тупые чинуши уже нажрутся? 5.......каждый дальше сам додумает