USD: EUR:
... в Запорожье
 У Запоріжжі на Хортиці з'явилася нова історична локація, - ВІДЕО

У Запоріжжі на Хортиці з'явилася нова історична локація, - ВІДЕО

Козаки вміли не тільки працювати, а й відпочивати, і про це свідчить нова локація на території туристичного комплексу в Музеї українського побуту.

Про це повідомляють на сторінці в соцмережі Кінного театру.

У туристичному комплексі з’явилася нова історична локація – винний льох. У козаків міцні напої були необхідною компонентою деяких воїнських іспитів та посвячувальних обрядів, під час яких воїна або кандидата у воїни перевіряли та проводили тестування. Мета цієї перевірки – з’ясувати, чи здатен чоловік у хмільному стані адекватно реагувати на навколишню обстановку, зберігаючи при цьому бойові, фізичні і психічні якості. На перший погляд, це був суто «академічний» інтерес, адже у військових походах алкоголь заборонявся, і там не мало ніякого значення, чи здатен козак, добре хильнувши, до адекватних дій.

«Тест» – це перевірка, чи годиться чоловік взагалі до важких козацьких справ, чи можна йому довіряти у складній ситуації? Хто перед тобою – особистість із залізними нервами, яка вміє «зібрати волю в кулак» за будь-яких обставин і на яку, отже, можна беззастережно покластися у критичний момент? Чи фізично слабкий парубок із благенькою вдачею, який після двох-трьох чарок верзе казна-що і не може пройти десять кроків, щоб не впасти?

Зараз кожен з відвідувачів Кінного театру Запорозькі козаки та Музею Українського побуту може спуститися до винного льоху, та відчути себе справжнім козаком.

Нагадаємо, в Запорізькій області п’яний поліцейський, перебуваючи поза службою, спровокував ДТП. В результаті аварії постраждав один чоловік, і повністю згоріли два легковики. Розслідуванням аварії займаються співробітники Державного бюро розслідувань.

Читайте також:

На запорізькій трасі сталася ДТП з двома фурами: є загиблі, – ФОТО

Влітку в Запоріжжі з’явиться сучасний пляж, – ФОТО

Oтримуйте нoвини швидше з дoпoмoгoю нaшoгo Telegram-кaнaлa: https://t.me/onenews_zp

Підписуйтесь нa «Перший Зaпoрізький» у Instagram!

0