USD: EUR:
... в Запорожье
У Запоріжжі підприємці отримали 0,4 гектара землі під неіснуючий офіс продажів

У Запоріжжі підприємці отримали 0,4 гектара землі під неіснуючий офіс продажів

У Запоріжжі порожня ділянка перейшла від однієї фірми до іншої без конкурсу завдяки неіснуючому “офісу продажів” на шість квадратних метрів. Про це повідомляє Запорізький центр розслідувань.

Запорізька міськрада дала дозвіл на укладення договору суборенди між компанією і ФОПом про передачу 0,4 га землі для розміщення багатоповерхового комплексу. Рішення було прийнято на травневій сесії Запорізької міськради.

Йдеться про ділянку по вулиці Товариська, 62-а, що на перетині вулиці Товариської і проф.Толока (кол. Чуйкова), неподалік від Бородінського ринку.

Раніше земля перебувала в оренді у ТОВ “Арсенал-резерв” для будівництва житлової багатоповерхівки з вбудованими торгівельними приміщеннями.

Потім, в 2017 році, фірма уклала договір суборенди з “Голд ефект компані” на передачу цієї ділянки. Договір уклали на рік.

А в 2018 році, коли термін договору закінчився, компанія “Голд ефект компані” оформила право власності на офіс продажів, який знаходиться на ділянці. Після чого, на грудневій сесії, було прийнято рішення № 58, про передачу ділянки в оренду, з посиланням на те, що на території знаходиться їхнє майно.

У реєстрі майна за даною адресою значиться офіс продажів площею в 6 квадратних метрів.

Журналісти перевірили, що знаходиться на ділянці за цією адресою на сьогоднішній день і виявилося, що ніякого офісу продажів там немає. Тільки пустир без найменших слідів фундаменту.

Нюанс в тому, що право власності на будівлю давало можливість автоматично отримати в оренду і землю, на якій розташована будівля. Тобто, якби “Арсенал-Резерв” просто б відмовився від ділянки після закінчення договору оренди, то потім міська влада виставила б ділянку на аукціон, в якому довелося б брати участь і “Голд Ефект Компані” нарівні з іншими фірмами. А так, з купівлею “будки-офісу” і при згоді міської влади одна фірма змогла без проблем передати іншій право оренди.

І вже у травні 2019 року, через сесію пройшло нове рішення про укладення договору суборенди вже між “Голд ефект компані” і ФОПом Денисом Лодовим.

Денис Лодов управляє ТОВ “Ресурс Компані”, за якою числиться ділянка площею 0,64 га. Знаходиться він по вулиці Бородінській. Зараз там планують будівництво каскаду будинків “Comfort City”, що вже викликало обурення сусідніх мешканців.

Раніше, на цьому місці був парк і дитячий майданчик, проте в 2018 році забудовник оформив оренду на землю за такою ж схемою під офіс продажів, який з’явився на місці тільки через час.

0