USD: EUR:
... в Запорожье
У Запоріжжі фірма отримала чверть мільйона гривень за не вивезене сміття в одному з районів міста

У Запоріжжі фірма отримала чверть мільйона гривень за не вивезене сміття в одному з районів міста

Приватна фірма «Поллукстрейд» привласнила собі 224 тисяч гривень, не виконавши робіт з прибирання сміття в Олександрівському районі. Про це повідомляє «Запорізький центр розслідувань» з посиланням на реєстр судових рішень.

Згідно з матеріалами виробництва, між райадміністрацією Запорізької міськради в Олександрівському районі та ТОВ «Поллукстрейд» було укладено два договори на збір і вивіз сміття. Першу угоду уклали на період з травня по грудень на суму 340 тисяч гривень, а другу – у вересні цього ж року на суму 336 тисяч гривень.

Фірма повинна була забрати і утилізувати 702 тонни сміття в Олександрівському районі. Для утилізації сміття «Поллукстрейд» уклала договір з “Екопост” (полігон безпечних відходів поруч з Оріхівським авторинком) і “Умвельт-Запоріжжя” (муніципальний полігон).

Фірма нібито виконала роботи і забрала оплату. Але при звірці з даними фірм, які брали сміття на полігон, з’ясувалося, що їх дані різняться з тим, що вказали в актах робіт “Поллукстрейд”. Замість 702 тонн на полігони було вивезено 469 тонн відходів. Решта 231 тонни сміття компанія не прибрала, але гроші за роботу в розмірі 224 тисяч гривень привласнила собі, на думку слідства.

Під час укладення договорів директором «Поллукстрейд» був Станіслав Ємцев.

На допиті Ємцев заявив, що стати директором і засновником фірми його попросили знайомі, проте після підписання установчих документів він не керував фірмою і не підписував договорів, а його знайомі зникли.

Свідками у справі також є працівники позначені в трудових договорах і власник КАМАЗів, які орендували для прибирання сміття. Під час допиту свідки повідомили, що ніяких робіт вони не виконували, договори не підписували і не знайомі з директором фірми, ніколи його не бачили.

Такі ж свідчення дав і власник автотранспорту, він заявив, що машини в оренду ТОВ «Поллукстрейд» не передавав, послуг з прибирання та перевезення сміття не здійснював.

Незважаючи на це, «Поллукстрейд» постійно брала участь в тендерах. У квітні 2017 го, компанія отримала підряди на ті ж послуги і від райадміністрації Шевченківського району на суму 998 тисяч гривень.

Крім того, “Поллукстрейд” тричі перетиналися на тендерах з ТОВ “СМ-строй” як єдині конкуренти. Власниками обох був Ємцев, а пізніше ці фірми переписали на інших людей. В результаті було укладено угоди на суму 7,1 мільйона гривень.

Зараз на Станіслава Ємцева зареєстровано ще 6 компаній. Згідно з його свідченнями, він тільки від слідчих дізнався, що на нього оформлені інші юрособи.

1

Эколог2019-07-31 19:34:51
Жадность фраера сгубила. Я понял, что они не вывезли ни одной тонны. А свалкам заплатили только за половину договора, на чем и погорели!