USD: EUR:
... в Запорожье
У Запоріжжі чиновники брали хабарі за швидкий виїзд на окуповану територію, - ФОТО

У Запоріжжі чиновники брали хабарі за швидкий виїзд на окуповану територію, - ФОТО

За день корупціонери заробляли до 2 мільйонів гривень.

Про це повідомляє Державне бюро розслідувань.

У травні Рада оборони Запорізької області затвердила порядок виїзду на тимчасово окуповану територію регіону. Для цього потрібно подати відповідну заявку, після чого формуються списки. Чиновники ЗОВА, міськради та правоохоронці вирішили на цьому нажитися та організували схему. Вони брали плату за якнайшвидший розгляд заявок на виїзд.

Корупціонери спеціально робили помилки при оформленні документів або затягували час, а потім пропонували заплатити. Було розроблено цілу систему хабарів. За один автомобіль чиновники вимагали до 800 доларів, отримуючи на день до 2 млн. гривень.

Для отримання коштів залучали посередників. Саме при отриманні “плати” у розмірі 1400 доларів було затримано одного з них.

Детективи ДБР провели понад 20 обшуків у Запорізькій ОВА, міськраді та правоохоронних органах. Вилучили чернові записи, документи та кошти.

Нагадаємо, 12 серпня, близько 19:15 рашисти завдали ракетного удару по Запоріжжю. Загалом було п’ять «прильотів». Руйнуванням зазнали об’єкти інфраструктури та АЗС у Шевченківському районі. Внаслідок обстрілу виникла пожежа. На жаль, одна жінка загинула і двоє людей отримали поранення.

Читайте також:

Попри юний вік: Зеленський нагородив двох запорізьких хлопчиків, які допомагають ЗСУ, – ФОТО, ВІДЕО

На Запорізькій АЕС найвищий рівень загрози, МВС готується до всіх сценаріїв та евакуації людей

Oтримуйте нoвини швидше з дoпoмoгoю нaшoгo Telegram-кaнaлa: https://t.me/onenews_zp

Підписуйтесь нa «Перший Зaпoрізький» в Instagram!

0