USD: EUR:
... в Запорожье
У Запоріжжі підводять підсумки старту опалювального сезону

У Запоріжжі підводять підсумки старту опалювального сезону

Керівники профільного департаменту, комунальних підприємств вже можуть зробити певні висновки за підсумками старту опалювального сезону. Про деякі з них розповів генеральний директор концерну «Міські теплові мережі» Олександр Грек.

Після завершення минулого опалювального сезону у Запоріжжі вперше за багато років не зливали воду з внутрішньобудинкових мереж опалення. Таке завдання перед профільними службами поставив міський голова Володимир Буряк. На його думку, це повинно було сприяти збереженню мереж, швидшому пуску тепла, хоча і вимагало від концерну «Міські тепломережі» додаткових витрат.

Виняток склали лише будинки, де це довелося зробити з технологічних причин, при проведенні поточних або капітальних ремонтів мереж, при заміні радіаторів опалення в квартирах самими мешканцями і так далі.

За словами Олександра Грека, це дало свої позитивні результати. Пуск тепла в будинках, де теплоносій не зливався, пройшов досить оперативно і з мінімальною кількістю проблем. Набагато більше проблемних ситуацій було в тих багатоповерхівках, де воду з внутрішньобудинкових мереж централізованого опалення, в силу різних причин, довелося злити.

Рішення не зливати воду з мереж також допомогло знизити кількість стояків на внутрішньобудинкових мережах опалення, до яких потрапило повітря. Ця проблема існувала і в поточному році, але їх було значно менше. На сьогодні більша їх частина вже запущена в роботу.

– До 1 листопада цією проблемою займалися концерн «Міські теплові мережі» та аварійна служба. З 1 листопада до вирішення питання підключилися керуючі компанії. Робота пішла набагато легше, – зазначив Олександр Грек.

Фахівці відзначають, що в минулі роки запуск всіх проблемних стояків опалення в будинках зайняв не менше місяця. Цього разу з роботою вдалося впоратися набагато швидше, залишаються тільки поодинокі випадки, які періодично виникають, але на них оперативно реагують після звернень городян.

Нагадаємо, цього року опалювальний сезон стартував у Запоріжжі 24 жовтня.


P.S. Сьогодні в Україні святкують День української мови та писемності. Сайт «Перший Запорізький» долучається до святкування та в цей день публікує всі новини державною мовою.

2

Юрий2017-11-09 15:16:37
Откуда у теплосетей такая эйфория? Мы же местные и знаем истинное положение дел. Более гадкого начала сезона не помню. Сначала довели людей до болезней, т.к. температура в домах достигала 13-14 градусов. Аптеки видимо в доле. Кто мог - отапливался электроприборами, кто не мог - спали в куртках. На сегодня еще есть дома с холодными батареями. Волшебный телефон 15-80 не отвечает, а кому удается дозвониться, тому рассквзывают, что у них тепло подано и есть об этом отчет? Отчет есть - сидите мерзните, потому что по телефону виднее, что у людей тепло. И чего они звонят? Дворы перекопаны месяцами и никому дела нет (Независимой Украины, 90). А у кого тепло есть - другая беда, отапливают так, что окна открывать нужно, зато придут морозы и батареи будут как покойники в морге. Слава теплосетям и всем причасным! Пишите отчеты дальше!
Ирина2017-11-09 14:49:31
Наверное Яценко 10А уже не в Запорожье, т.к. у нас отопительный сезон еще не стартовал. И не только в нашем доме.