USD: EUR:
... в Запорожье
У РНБО розповіли, з якою метою росіяни влаштували ядерний шантаж на Запорізькій АЕС

У РНБО розповіли, з якою метою росіяни влаштували ядерний шантаж на Запорізькій АЕС

Аналітики вважають, що таким чином рашисти намагаються виграти час для псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях.

Про це повідомили у Центрі протидії дезінформації при Раді нацбезпеки та оборони.

Російська пропаганда запустила інформаційну кампанію на тимчасово окупованих територіях для збільшення прихильників РФ, які підтримують окупацію України, а шантаж на Запорізькій АЕС окупанти використовують, щоб виграти час на підготовку до проведення псевдореферендумів.

Також повідомляється, що Кремль погрожує влаштувати вибух на Запорізькій АЕС, щоб звинуватити Збройні Сили України та західні уряди, які не йдуть на поступки москві.

Нагадаємо, 6 серпня, російські окупанти в черговий раз здійснили ракетні обстріли майданчика Запорізької атомної електростанції та міста Енергодар.

11 серпня, російські військові вкотре обстріляли ЗАЕС. Зафіксовано п’ять «прильотів» у районі комендатури станції – поряд із ділянкою зварювання та сховищем джерел випромінювання. Ще п’ять «прильотів» сталися в районі пожежної частини, що розташована неподалік ЗАЕС. Внаслідок обстрілу на станції не вдалося вчасно провести «перезмінку».

Читайте також:

Окупанти обстріляли житловий квартал Енергодару: вбито працівника ЗАЕС та його собаку, – ФОТО

Ешелони з Криму більше не прибуватимуть: під Мелітополем партизани підірвали міст

Oтримуйте нoвини швидше з дoпoмoгoю нaшoгo Telegram-кaнaлa: https://t.me/onenews_zp

Підписуйтесь нa «Перший Зaпoрізький» в Instagram!

0