USD: EUR:
... в Запорожье
В Енергодарі окупант погрожував розстріляти військовополонених за українську мову: йому  повідомили про підозру

В Енергодарі окупант погрожував розстріляти військовополонених за українську мову: йому повідомили про підозру

На початку квітня цього року у тимчасово окупованому Енергодарі українських військовополонених планували залучити до демонтажу фортифікаційних споруд. Коли українські захисники стояли на російському контрольно-пропускному пункті у тимчасово окупованому місті туди прибув начальник групи 376-го окремого батальйону оперативного призначення Росгвардії Костянтина Юдіна. Він наказав залишити полонених на допит.

Про це повідомляють у Службі безпеки України.

Під час допиту командира Костянтина Юдіна цікавили персональні дані українських воїнів та обставини, за яких вони потрапили в полон. Відповідати захисники мали виключно російською.

Коли один із полонених відповів йому українською мовою окупант відвів його до господарської будівлі. Погрожуючи пістолетом, змусив стати обличчям до стіни. Після цього вистрілив у праву ногу військовополоненого.

Рашист повторив вимогу, але наш захисник з вогневим пораненням колінного суглоба знову відповів українською мовою. Після цього окупант вистрілив біля голови полоненого. Коли і це не допомогло, загарбник відвів чоловіка до інших полонених й пригрозив, що розстрілюватиме їх, якщо знову почує українську мову.

На підставі зібраних доказів слідчі Служби безпеки України повідомили Костянтину Юдіну про підозру за частиною 1 статті 438 «Порушення законів та звичаїв війни» Кримінального кодексу України.

Створюють штучні перешкоди, відбирають медикаменти та авто на КПП у Василівці: судитимуть 5 прихильників «російського миру».


Читайте також:

Скинули авіаційні бомби: російська атака зруйнувала територію підприємства та будинки мешканців Запорізької області, — ФОТО.

Oтримуйте нoвини швидше з дoпoмoгoю нaшoгo Telegram-кaнaлa: https://t.me/onenews_zp

Підписуйтесь нa «Перший Зaпoрізький» в Instagram!

0