USD: EUR:
... в Запорожье
У чому різниця між жіночим та чоловічим велосипедом

У чому різниця між жіночим та чоловічим велосипедом

Жіноча конструкція велосипеда була створена не без частки стереотипів, але це не ключовий фактор. Сучасні моделі, призначені для жінок, виробляють з першорядним прицілом на комфорт, враховуючи особливості анатомії. Пропонуємо до вашої уваги матеріал, який допоможе розібратися у ключових відмінностях жіночого велосипеда від чоловічого.

Низька рама

Навколо мети низького розташування труби рами в жіночих велосипедах досі точаться дискусії: перша сторона стверджує, що причина цього – фізіологічні особливості. Інша ж доводить, що це пережиток консервативних часів, коли жінкам належало носити не що інше, як спідниці та сукні. Відповідно, сісти на високо розташоване сидіння в такому одязі, дотримуючись рамок пристойності, було просто неможливо.

Питання залишається відкритим, однак, окрім вищезгаданих позицій, існує ще й більш нейтральна версія. Вона припускає, що таке розташування труби пояснюється елементарною зручністю і не має жодного стосунку до старомодних поглядів. Підкріплюючим аргументом тут є той факт, що байки з подібною конструкцією можна часто зустріти не тільки в жіночому, а й у сегменті унісекс. Вони мають попит серед аудиторій різної гендерної приналежності, оскільки забезпечують всіх однаковим комфортом. Більше того, така конструкція робить свій внесок у безпеку: запобігає удару про верхню трубу рами у разі різкого гальмування.

Діаметр коліс

Тут беруть участь стереотипи. Очевидно, виробники вважали рідкісний виняток жінок, які мають високим зростом. Тому дівочі моделі байків розраховані на діапазон зросту, обмежений міткою 180 сантиметрів, відповідно, максимальний діаметр коліс – 18 дюймів.

Сідло ширше

Сідло також допоможе відрізнити жіночий велосипед від чоловічої моделі. Воно дещо ширше, що цілком пояснюється унікальністю жіночої анатомії: тазова частина, як правило, пропорційно більша, ніж у чоловіків.

Вузьке кермо

Якщо взяти до уваги середні показники ширини плечей жінок та чоловіків, у перших вони, природно, будуть меншими. Виробники жіночих велосипедів врахували цю рису фізіології і зійшлися на цілком логічному рішенні зробити кермо вужчим. Однак і тут є зворотний бік медалі, адже це ускладнює завдання вибору велосипеда для жінок із широкими плечима.

Менша вага

Природа розпорядилася так, що чоловіки мають більшу м’язову масу, ніж жінки. Так що середня допустима вага вантажів, що піднімаються, у представників різних статей дещо відрізняється. Керуючись цими базовими науковими фактами, компанії велосипедного сегменту випускають жіночі байки, які завдяки продуманості своєї конструкції більш підйомні, ніж чоловічі.

Дизайн

У зовнішньому вигляді велосипедів для жінок дизайнери дозволяють собі більшу свободу творчих проявів:

  • яскраві принти;
  • сміливі поєднання відтінків та градієнти;
  • примітні аксесуари (наприклад, передній кошик);
  • стилізовані металеві оздоблення.

Звичайно, не варто недооцінювати естетичну частину чоловічих байків: тут також великий вибір унікальних дизайнів. Проте творчі команди торгових марок більше розгулялися на жіночих велосипедах. Загляньте на сайт LISOPED, щоб самим у цьому переконатися: очі прямо-таки розбігаються від різноманітності представлених кольорів та дизайнів.

Матеріал опубліковано на правах реклами

0