USD: EUR:
... в Запорожье
Переконували, що рф не є їхнім ворогом: мешканців Запорізької області підозрюють у співпраці з окупантами

Переконували, що рф не є їхнім ворогом: мешканців Запорізької області підозрюють у співпраці з окупантами

Після повномасштабного вторгнення рф мешканці Бердянського району пішли на співпрацю з російськими загарбниками.

Про це повідомляють у Запорізькій обласній прокуратурі.

За даними слідства, фігуранти справи були призначені окупантами заступниками голови псевдо-«Черниговской военно-гражданская администрация Бердянского района». Підозрювані забезпечували безперешкодну роботу цієї установи. 

Фігуранти розпоряджались коштами та майном селищної ради, організовували інвентаризацію об’єктів нерухомості, щоб потім «націоналізувати» майно підприємств та установ, власники яких вимушено виїхали на підконтрольну Україні територію.

Крім того, підозрювані формували у захоплених окупантами закладах матеріально-технічну базу й шукали персонал для подальшої інтеграції навчального процесу за стандартами освіти країни-агресора.

Вони також організовували серед мешканців Чернігівської територіальної громади агітаційні заходи, на яких переконували, що рф не є їхнім ворогом та закликали до підтримки окупаційної влади та військ. 

За процесуального керівництва Запорізької обласної прокуратури двом псевдопосадовцям із Чернігівки повідомлено про підозру у колабораційній діяльності відповідно до частини 5 статті 111-1 Кримінального кодексу України.

У Запорізькій області СБУ повідомила про підозру зрадниці з Чернігівки, яка очолила молодіжну структуру та місцеву газету.


Читайте також:

У Запоріжжі інженер-конструктор «Мотор Січ» зливав росіянам місця розташування військових об’єктів та правоохоронних органів, – ФОТО.

Oтримуйте нoвини швидше з дoпoмoгoю нaшoгo Telegram-кaнaлa: https://t.me/onenews_zp

Підписуйтесь нa «Перший Зaпoрізький» в Instagram!

0