USD: EUR:
... в Запорожье
Загроза тюремного ув'язнення, агітація у кожному магазині та «співбесіди» з ФСБ: окупанти посилили примусову паспортизацію у Запорізькій області

Загроза тюремного ув'язнення, агітація у кожному магазині та «співбесіди» з ФСБ: окупанти посилили примусову паспортизацію у Запорізькій області

Поки з 18 населених пунктів Запорізької області російські загарбники «евакуюють» людей до окупованого Бердянська. У самому курортному місті ворог посилив терор щодо примусової паспортизації. Окупаційна влада намагається підняти показники оформлення російського громадянства, які є нижчі, ніж вони обіцяли Кремлю. А до 1 вересня ворог хоче паспортизувати всіх бердянців.

Про це повідомляє «Бердянськ Сьогодні».

Влаштуватися на будь-яку роботу в окупованому місті можна лише за наявності паспорта країни-агресора. При цьому кожен співробітник обов’язково проходить «співбесіду» із ФСБ. Людину зобов’язують вказати всіх родичів та знайомих, які виїхали з окупації на підконтрольну Україні територію чи за кордон. А також довести свою лояльність до окупаційного режиму.

У міській лікарні постійно проводиться перепис тих, хто ще не отримав російський паспорт. На лікарів тиснуть, погрожують в’язницею та маніпулюють заробітною платою. Медичні працівники, які підтримують окупаційний режим, здають проукраїнських колег. Щомісяця охочих працювати у лікарні стає дедалі менше.

У кожному місцевому магазині стоять агітаційні листівки, які роз’яснює усі привілеї, які отримує людина оформивши російське громадянство.

Отак виглядає агітація оформити паспорт РФ, яку розміщують у торгових закладах Бердянська.

«У нас на районі ці листівки у кожному магазині розклали. Люди або ігнорують, або демонструють огиду до такої агітації. Продавці перепрошують та кажуть, що не з власної волі доводиться розкладати цю літературу. Усіх зобов’язали розмістити у людних місцях. Одні бабусі гребуть. Навіщо воно їм потрібне, незрозуміло», — пишуть жителі Бердянська.

Через ситуацію на фронті працівникам окупаційних адміністрацій у Запорізькій області місяцями не платять зарплати.


Читайте також:

Закрито аптеки, пусті банкомати й АЗС та пограбовано медустанови: російська «евакуація» з окупованої частини Запорізької області.

Oтримуйте нoвини швидше з дoпoмoгoю нaшoгo Telegram-кaнaлa: https://t.me/onenews_zp

Підписуйтесь нa «Перший Зaпoрізький» в Instagram!\

0