USD: EUR:
... в Запорожье
У Запорізькій області російські окупанти обстрілами зруйнували каналізаційні очисні споруди: чим це загрожує

У Запорізькій області російські окупанти обстрілами зруйнували каналізаційні очисні споруди: чим це загрожує

У Запорізькій області внаслідок бойових дій пошкоджено каналізаційні очисні споруди, які приймають стоки міста Василівки та селища Степногірськ Василівського району. Вже чотири місяці стоки без очищення скидаються до річки Карачокрак і потрапляють у Дніпро.

Про це повідомляє Запорізька обласна військова адміністрація.

Через ведення бойових дій та недопуск до місць пошкоджень проводити аварійно-відновлювальні роботи немає можливості.

Пошкодження каналізаційних очисних споруд відбулося ще у березні цього року. Тож, майже чотири місяці неочищені каналізаційні стоки потрапляють у Дніпро нижче за течією від Василівки та Каховського водосховища.

Це означає підвищене бактеріальне забруднення води та створення сприятливих умов для поширення через воду кишково-інфекційних хвороб, таких як дизентерія і холера, зазначає голова громадської організації «Екосенс» Тетяна Жавжарова. Через це виникає високий ризик поширення глистяних інвазій із водою та річковою рибою.

Голова громадської організації «Екосенс» Тетяна Жавжарова

«Власникам дачних ділянок, розташованих на берегах Каховського водосховища, треба бути обережними, використовуючи для поливу та господарських потреб технічну воду. Обов’язково мити чистою питною водою овочі, на які під час поливу потрапляла ця вода. Добре мити овочі, куплені на базарі, привезені з області. Потрібно піддавати посиленій термічній обробці річкову рибу з Каховського водосховища, – каже Тетяна Жавжарова. – Наполегливо рекомендуємо не купатися у Дніпрі нижче Василівки та в Каховському водосховищі не лише тому, що їх береги можуть бути заміновані, але і через підвищений рівень екологічної небезпеки».


Читайте також:

У мережі опублікували відео моменту прильоту однієї з ракет по підприємству у Запоріжжі

Oтримуйте нoвини швидше з дoпoмoгoю нaшoгo Telegram-кaнaлa: https://t.me/onenews_zp

Підписуйтесь нa «Перший Зaпoрізький» в Instagram!

0