USD: EUR:
... в Запорожье
У Запорізькій обласній лікарні офіційно відкрилося оновлене приймальне відділення – одне з кращих в Україні

У Запорізькій обласній лікарні офіційно відкрилося оновлене приймальне відділення – одне з кращих в Україні

Вчора свою роботу розпочало оновлене відділення екстреної (невідкладної) медичної допомоги Запорізької обласної лікарні, реконструкція якого проходила в рамках програми президента України «Велике будівництво».

На офіційну церемонію відкриття завітали представники обласної влади: голова Запорізької обласної державної адміністрації Олександр Старух, його заступниця Злата Некрасова, заступник голови Запорізької обласної ради Владислав Куценко та очільник Департаменту охорони здоров’я ОДА Олексій Кулинич.

– Сьогодні обласна лікарня – найбільший, найкращий та найефективніший медичний заклад нашого регіону. Я дуже радий, що напередодні річниці Незалежності нашої держави в регіоні відбулась знакова подія – відкриття нового структурного підрозділу лікарні, який має величезне значення як для її працівників, так і для мешканців Запорізької області. І я з гордістю заявляю, що сьогодні приймальне відділення Запорізької обласної лікарні – одне з кращих в Україні, – повідомив Олександр Старух.

ЧОГО ЧЕКАТИ ПАЦІЄНТАМ?

Пріоритетами відділення є оперативність надання медичної допомоги, комплексний підхід на етапі діагностики та вузькосфокусований підхід на етапі лікування. Відтепер лікарі отримують цілодобовий доступ до високотехнологічного обладнання на території відділення.

Також на базі відділення обладнано боксоване приміщення з окремим входом для ізоляції пацієнтів. Його палати оснащені медичними консолями – сучасними системами електрозабезпечення та забезпечення киснем. Це дозволяє створити функціональні, ефективні та безпечні робочі місця й оптимізувати робочий простір, полегшити доступ до пацієнта та спростити проведення функціонального моніторингу.

Окрема увага приділяється безпеці пацієнтів. Для цього навпроти кожного ліжка в палаті встановлена камера відеоспостереження. Відео виводяться на загальний монітор в ординаторській. Саме там знаходиться центральний пункт, де лікарі зможуть спостерігати за пацієнтом 24/7.

Наразі у відділенні вже функціонує рентгенівський цифровий апарат, який повністю відповідає всім необхідним параметрам, попереду – встановлення ангіографа для надання медичної допомоги хворим з інфарктом міокарда і гострим мозковим інсультом.

ОСВІТНІЙ ХАБ: ПЕРШИЙ ТА УНІКАЛЬНИЙ В УКРАЇНІ

Але відкриття оновленого відділення – не єдиний привід для гордості! Представники обласної влади та керівники низки медичних закладів підписали меморандум про співпрацю в межах реалізації проєкту медичного науково-практичного та навчального ХАБу.

– Сьогодні головним завданням сучасної медицини є вчасне та якісне надання повного комплексу медичних послуг. Для цього необхідно зважено, професійно і раціонально переструктурувати наявний медичний простір, щоб наблизити його до людей та максимально використовувати наявний ресурсний потенціал. Наразі ми працюємо над створенням медичного містечка, де логічно та гармонійно поєднаються медичні установи та освітні заклади, – пояснив директор ЗОКЛ Ігор Шишка.

Завдяки підтримці з боку АТ «Мотор-Січ» сьогодні вже збудовано спеціальний вертолітний майданчик на території медичного містечка. Він повністю відповідає усім технічним вимогам та дає поштовх до реалізації проєкту санавіації на території Запорізького регіону.

– Я гордий, що в рамках проєкту президента ми першими подаємо ідеї, що підтримуються владою і втілюються в життя. Впевнений, завдяки нашим спільним зваженим зусиллям ми досягнемо ще більшого і в найближчій час побачимо результати спільної роботи, – підсумував директор ЗОКЛ Ігор Шишка.

Сайт: zokb.org.ua

Facebook: https://m.facebook.com/zokb.official/

Instagram: https://www.instagram.com/zokb_official

YouTube: https://m.youtube.com/channel/UCPR8n-sMUXCQjyzrFxgNQRg

Тел: (066) 146-03-17, (068) 812-97-76

0