USD: EUR:
... в Запорожье
У Запоріжжі вимушених переселенців працевлаштовують на промислові підприємства

У Запоріжжі вимушених переселенців працевлаштовують на промислові підприємства

У Запоріжжі працює Центр реабілітації та реінтеграції для вимушених переселенців

За 29 днів до Запоріжжя прибуло понад 99 тисяч вимушених переселенців з Маріуполя, а також окупованих міст області – Оріхова, Гуляйполя, Бердянська, Василівки та інших.

Багато вимушених переселенців – це промисловці. Вони роками працювали на металургійних підприємствах. Як у Запоріжжі їм допомагають з пошуком роботи, в ефірі телеканалу «Україна 24» розповів генеральний директор ПАТ «Запоріжсталь» Олександр Мироненко.

«Центр реабілітації та реінтеграції ми відкрили нещодавно. Він тільки розпочинає свою діяльність. Це хаб, в якому евакуйовані співробітники Метінвесту можуть звернутися по необхідну допомогу: речі першої потреби, психологічну допомогу та багато іншого. – розповів Олександр Мироненко. – А також людина може там зареєструватися та ознайомитися з переліком вакансій, які є на підприємствах Метінвесту у Запоріжжі, Кам’янському, Кривому Розі. Людина може обрати собі вакансію, влаштуватися на роботу та працювати, поки в неї не буде можливості повернутися та відновлювати рідне місто та його підприємства».

Наразі на підприємствах Метінвесту – близько двох тисяч вакансій. Багато хто з вимушених переселенців уже знайшов собі роботу.

«Йде процес працевлаштування. Кількасот співробітників наразі ми вже обрали та працевлаштовуємо. Цей процес тільки набирає обертів. Я вважаю, що до кінця квітня всі ці вакансії будуть заповнені нашими співробітниками, які виїжджають з Маріуполя.
Є приклади людей, які вже працевлаштовані у нас. Це люди не тільки з «Азовсталі», а й з комбінату Ілліча, який теж є містоутворюючим підприємством. Ми не забуваємо ні про кого і максимально зараз залучаємо людей.

Також у нас є наше інжинірингове підприємство, де працює дуже багато спеціалістів сервісної ланки – Метінвест-промсервіс. Ми вивозимо людей, які були задіяні у ремонтах планових на маріупольських підприємствах, і працевлаштовуємо їх тут. Організовуємо робочі місця і ремонтному персоналу.

Тобто, працевлаштовуємо не тільки технологів чи інженерів, а й ремонтний персонал, який може працювати у Запоріжжі, Кам’янському, Кривому Розі. Ми зараз розглядаємо можливість збільшити обсяги робіт, які ми виконуємо нашим ремонтним персоналом для того, щоб максимально задіяти наших працівників та забезпечити їх роботою». — зазначив Олександр Мироненко.

Окрім роботи переселенців забезпечують і житлом.

«У нас є декілька локацій та гуртожитків, які ми пропонуємо людям. Де вони можуть розміститися. Крім того, компанія Метінвест платить «підйомні» у розмірі 10 тисяч гривень. Окремо розглядаємо можливість компенсації житла для евакуйованих співробітників. Тобто, маємо комплексний підхід до кожного спеціаліста», – розповів Олександр Мироненко.

Нагадаємо, Група Метінвест Ріната Ахметова та Вадима Новинського ухвалила рішення щодо часткового виведення з режиму гарячої консервації підрозділів комбінату «Запоріжсталь». Наразі на підприємстві розпочали роздування доменних печей № 3 та 4. Надалі поступово відновлюватимуться виробничі процеси на наступних переділах – сталеплавильному та прокатному.

«У нас 4 доменні печі. Зараз у процесі роздувки знаходяться дві. Це десь 40-50% від потужності підприємства. Коли ми розв’яжемо ті проблеми, які зараз є з логістикою, які виникли через закриті порти, як тільки у нас з’явиться можливість системно та ритмічно імпортувати сировину, вугілля, сірчану кислоту, ми, звісно будемо розглядати можливості запустити ще одну додаткову доменну піч. Ми разом з владою вирішуємо ті питання, які виникли на час воєнного стану. Але по мірі їх вирішення, будемо запускати додаткові потужності для того, щоб залучати ще більше працівників до роботи», – підсумував Олександр Мироненко.


Читайте також:

Молоді запорізькі металурги здали кров для українських воїнів

Oтримуйте нoвини швидше з дoпoмoгoю нaшoгo Telegram-кaнaлa: https://t.me/onenews_zp

Підписуйтесь нa «Перший Зaпoрізький» у Instagram!

0