USD: EUR:
... в Запорожье
У Запоріжжі на Козацькому колі масово святкували Старий Новий рік, – ФОТОРЕПОРТАЖ

У Запоріжжі на Козацькому колі масово святкували Старий Новий рік, – ФОТОРЕПОРТАЖ

У Запоріжжі на Хортиці цими вихідними масово відсвяткували Старий Новий рік.

Про це повідомляє кореспондент «Першого Запорізького».

Резиденція Святого Миколая на Хортиці продовжує працювати на Козацькому колі. За численними проханнями жителів та гостей міста її роботу продовжили ще один вікенд. Тож святкова локація буде працювати ще й 22 та 23 січня.

Минулої суботи та неділі на Хортиці традиційно було дуже багатолюдно. Чимало людей, які приїжджали до святкового містечка, користуючись нагодою, відвідували історико-культурний комплекс «Запорозька Січ», а також оновлені туристичні об’єкти заповідника – пагорб Єдності з арт-об’єктом на оглядовому майданчику і Тарасову стежку.

Нагадаємо, з 18 грудня на Козацькому колі на Хортиці розпочалися святкові заходи до Нового року та Різдва. Вперше за всю історію це місце набуло казкового вигляду: тут з’явилася резиденція Святого Миколая, новорічна ялинка, фотозони, тематична світлова ілюмінація. Ще рік тому на цьому місці була необлаштована галявина, яку в рамках національного проєкту відродження Хортиці перетворили у сучасний громадський простір зі зручною інфраструктурою.

«Останній раз я була на Козацькому колі років п’ять тому. Враження були настільки сумні, що я, навіть, написала листи у газети про те, як тут все занедбано. А зараз я не впізнаю це місце. Я дякую програмі «Велике будівництво», нашій місцевій владі і людям, які тут працювали. Усім, завдяки кому ми можемо отримувати задоволення сьогодні і мати надію на те, що у майбутньому з нами все буде гаразд. Тому що є люди, які дуже турбуються про те, щоб у цей непростий час у нас з вами була хоч хвилинка радості», – емоційно ділиться враженнями гостя свята Віра Бірюкова.

«Зараз у Запоріжжі нарешті вперше з’явилися святкові локації, які нам не соромно фотографувати та надсилати знайомим та родичам. Коли на Новий рік тут лежав сніг, було просто неймовірно. Ми надсилали фото за кордон. Тоді ще снігу не було ні у Європі, ні у Канаді. Ми пишаємося, що місто дійсно ожило, – розповідає жителька Запоріжжя Олена Гула. –  Ми, як і кожен запоріжець, завжди дуже хвилювалися за Хортицю. Я бачу, що бюджетні кошти витрачені не дарма. Є, що показати дітям, тут красиво, чисто, працюють сучасні туалети. Особисто я неймовірно зустріла тут Новий рік. Спочатку на Козацькому колі, а потім – на Пагорбі Єдності».

У святкові дні Козацьке коло стало головним міським майданчиком для проведення новорічних свят та різноманітних цікавих заходів. Приміром, на початку січня на оновленій локації на Хортиці масштабно відзначили Різдво по-козацьки. Для зручності городян міська влада організувала додаткове транспортне сполучення.

«Дитині подобається, ми нафотографувалися. Зробили добре. Були біля музею історії запорозького козацтва, будемо чекати  завершення ремонтних робіт», – розповідає Олександр, який приїхав на Хортицю разом з дружиною Дар’єю та донькою Агнією.

«Ми вже багато чули та бачили по телебаченню про зміни на Хортиці. І хоча живемо поруч, на правому березі, до сьогодні тут ще не були. Вирішили прийти з подругою, поки тут ще працює святкове містечко. Хочу сказати: мені все дуже подобається. Але є одне «але». Цю частину Хортиці добре розвинули, а тепер потрібно братися і за інші її куточки.

«Ми завжди приходимо на Хортицю відпочити і показати нашим рідним місце пращурів, щоб вони знали нашу історію. Сьогодні ми вперше за рік і вперше побачимо зміни, які тут відбулися, – каже жителька Запоріжжя Лідія.

«Мені все подобається. Я скільки приїжджала до сестри у гості, завжди думала потрапити на Хортицю. Раніше не було можливості, і нарешті змогли вибратися. Сьогодні будемо гуляти, піднімемося на пагорб, подивимося «Запорозьку Січ». У мене була мрія потрапити сюди. Нарешті вона здійснюється», – розповідає мешканка Київщини Раїса.

Святкування на Хортиці спільно організовує міська та обласна влада. Партнером створення локації є «Запоріжсталь» Групи Метінвест.

Вихідними острів Хортиця традиційно зустрічає багато жителів Запоріжжя. Ця неділя не стала виключенням. Безліч містян відвідали Хортицю і побували на відреставрованих туристичних об’єктах заповідника. Зокрема, побачили оновлений Пагорб Єдності. Серед них, зокрема, Ігор та Ольга. Сімейне подружжя з Осипенківського мікрорайону разом з сином приїхали гуляти на Хортицю.

«Чудові враження. Подобається, що у нашому місті відбуваються зміни. Це добре. Тепер це туристичне місце має привабливий вигляд, все облаштували. Є, куди поїхати відпочити з дитиною. Нам важливо, щоб реконструкція на острові не зачіпає природну частину Хортиці, – розповідає Ігор. –  Можливо, варто у іншій частині острову розвивати локації для активного відпочинку – бігові та велосипеді маршрути, до яких можна пристосувати такий природний об’єкт».

Нагадаємо, що резиденція Святого Миколая на Хортиці буде працювати ще лише один вікенд – 22 та 23 січня. Вхід на локацію – вільний.


Читайте також:

Запорізький фотограф показав оленів на засніженій Хортиці, – ФОТО

Oтримуйте нoвини швидше з дoпoмoгoю нaшoгo Telegram-кaнaлa: https://t.me/onenews_zp

Підписуйтесь нa «Перший Зaпoрізький» у Instagram!

1

ЗП2022-01-18 14:56:15
"Город украины национальный выбор,голосование за лучший город украины принимают участие 50 городов,голосуем за Запорожье, Мелитополь,Бердянск.