USD: EUR:
... в Запорожье
У Запоріжжі і ще в двох районах області найбільше завантажені лікарні ковідними пацієнтами

У Запоріжжі і ще в двох районах області найбільше завантажені лікарні ковідними пацієнтами

Понад 95% хворих коронавірусом – невакциновані.

Про це повідомляє прес-служба Запорізької облдержадміністрації.

За інформацією Міністерства охорони здоров’я захворюваність на ковід протягом тижня зросла на 68%, а госпіталізація у 1,5  рази. Ці факти призвели до прийняття Державною комісією ТЕБ та НС рішення про введення «жовтої» зони епіднебезпеки та нових карантинних обмежень. Щоб не зупиняти економічний та освітній процеси за рішенням Державної комісії ТЕБ та НС працювати зможуть ті заклади, де вакциновано хоча б однією дозою 80% працівників.

Держава дала кожному змогу щепитися безкоштовно. Тільки вибір громадян, їх відповідальне ставлення до вакцинації, стануть гарантією того, що вони працюватимуть у звичному режимі, – зауважив Олександр Старух, коментуючи ситуацію.

Щодо спроможності госпітальної бази реагувати на збільшення хворих з ковід, то за оперативною інформацією Департаменту охорони здоров’я, на сьогодні в області підготовлено 11 медзакладів. Також тривають роботи з введення в експлуатацію нових кисневих мереж, зокрема, на підключення нової системи чекає лікарня у Бердянську. Заплановано збільшити кількість кисневих точок в лікарнях Оріхова та Дніпрорудного.

Як повідомив керівник Департаменту охорони здоров’я Олексій Кулинич, у лікарнях перебуває 575 людей, з яких 491 особа мають підтверджений діагноз, а решта чекають результатів тесту. Загалом ліжковий фонд заповнений на 32%. Найбільше завантажені лікарні у Запоріжжі, Оріхові та Пологах.

Переважна більшість (понад 95%) госпіталізованих з ковід – не щеплені, а решта мають лише одну дозу вакцини. Також 99,9% летальних випадків припадає на людей похилого віку, які не зробили вчасно щеплення. Паралельно стрімко зростає кількість пацієнтів з ковід серед дітей та вагітних, – розповів про реальний стан справ Олексій Кулинич.

Нагадаємо, 21 вересня в Гуляйполі 12-річна дівчинка стрибнула з четвертого поверху недобудованого будинку. В результаті падіння дівчина отримала черепно-мозкову травму, струс мозку, закриту травму поперекового відділу хребта, закритий перелом кісток тазу, закриту травму живота.

Читайте також:

Під Запоріжжям зіткнулись вантажівка та скутер: постраждали двоє людей, серед яких — дитина

У Запоріжжі на один центр масової вакцинації стало більше

Oтримуйте нoвини швидше з дoпoмoгoю нaшoгo Telegram-кaнaлa: https://t.me/onenews_zp

Підписуйтесь нa «Перший Зaпoрізький» у Instagram!

0