USD: EUR:
... в Запорожье
Весільного тамаду-зрадника з Михайлівки будуть судити за колабораціонізм

Весільного тамаду-зрадника з Михайлівки будуть судити за колабораціонізм

Жителя Михайлівки судитимуть за колабораціонізм.

Про це повідомляють в обласному управлінні Націнальної поліції.

Правоохоронці закінчили спеціальне досудове розслідування та скерували до суду обвинувальний акт відносно громадянина України за фактом колабораційної діяльності (ч. 5 ст. 111-1 Кримінального України).

За даними слідства, наприкінці  квітня 2022 року під час тимчасової окупації селища Михайлівка Василівського району 41-річний місцевий житель добровільно погодився на пропозицію окупантів очолити незаконно створений орган влади.

Про своє нове призначення «головою адміністрації» Михайлівки він повідомив мешканцям громади у відеозверненні. У виступі «посадовець» анонсував роботу громадської приймальні, куди може звернутися кожен житель громади для отримання необхідної допомоги.

Наразі слідчим суддею Орджонікідзевського районного суду на все рухоме і нерухоме майно фігуранта накладено арешт. Йому загрожує позбавлення волі на строк від п’яти до десяти років з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк від десяти до п’ятнадцяти років та з конфіскацією майна або без такої. 

Як вже писав «Перший Запорізький», цим колаборантом є місцевий ведучий та організатор заходів Іван Сушко.

Бухгалтерка, працівник військкомату та грабіжник-ґвалтівник: на Запоріжжі СБУ викрила чергових зрадників, які  пішли на співпрацю з окупантами


Читайте також:

Дітей залишили в машині на 8 годин, а батьків відправили на фільтрацію: з Мелітополя стає важче виїхати

Oтримуйте нoвини швидше з дoпoмoгoю нaшoгo Telegram-кaнaлa: https://t.me/onenews_zp

Підписуйтесь нa «Перший Зaпoрізький» в Instagram!

0