USD: EUR:
... в Запорожье
«Стандартна такса – 50 тисяч гривень»: в Енергодарі окупанти викрадають людей заради викупу

«Стандартна такса – 50 тисяч гривень»: в Енергодарі окупанти викрадають людей заради викупу

У тимчасово захопленому Енергодарі та селах району російські військові викрадають людей та вимагають гроші за звільнення.

Про це повідомляє міський голова Енергодара Дмитро Орлов.

Нині в полоні перебувають сотні мешканців міста. З них значна частина – це кваліфіковані працівники Запорізької атомної електростанції. Людей катують струмом, б’ють, утримують в ув’язненні тижнями, а інколи навіть місяцями. Вимагають зізнаватися у «протиправній діяльності», зокрема участі в самообороні міста, прихованні зброї, називати прізвища інших своїх «спільників».

«Рашистам насправді байдуже, яку позицію займає ув’язнена людина, ким працює і чи взагалі брала учать в самообороні Енергодара. Це просто привід. Якщо хтось потрапив під їх жорна, то вийти на волю без моральних, фізичних або матеріальних втрат вдається вкрай рідко», – зазначив Орлов.

Якщо раніше викрадали тільки чоловіків, то тепер в полон потрапляють і жінки.

Крім так званих «політичних» в’язнів у окупантів є ще один великий напрямок діяльності – викрадення заради грошей. Стандартна такса рашистів по району за звільнення ув’язненої під будь-яким приводом людини – 50 тисяч гривень. Ці гроші вимагають сплатити самим полоненим або їх родичам.

За останні два тижні ситуація в окупованому Енергодарі тільки загострилася. Щоденно представникам влади повідомляють про два-три нових випадки викрадення людей.

Окупанти викрали начальника інформаційного центру Бердянского педуніверситету


Читайте також:

У Запорізькій області командири окупантів закликають їх вбивати мирних жителів, щоб позбавлятися свідків

Oтримуйте нoвини швидше з дoпoмoгoю нaшoгo Telegram-кaнaлa: https://t.me/onenews_zp

Підписуйтесь нa «Перший Зaпoрізький» в Instagram!

0