USD: EUR:
... в Запорожье
РНБО ухвалила рішення про націоналізацію запорізького заводу «Мотор Січ»

РНБО ухвалила рішення про націоналізацію запорізького заводу «Мотор Січ»

Рада національної безпеки і оборони України ухвалила рішення про націоналізацію заводу «Мотор Січ».

Про це повідомляє «БізнесЦензор».

«На сьогоднішній день прийнято рішення, згідно з яким підприємство «Мотор Січ» буде повернуто українському народові, буде повернено у власність української держави законним, конституційним способом найближчим часом», – розповів секретар РНБО Олексій Данілов.

«Ті люди, які вкладали гроші, які інвестували в ці підприємства, обов’язково будуть отримувати відповідну компенсацію. Це робиться для нацбезпеки нашої країни», – додав він.

Данілов додав, що РНБО також може розглянути питання повернення до держвласністі інших стратегічно важливих підприємств оборонно-промислового комплексу, які опинилися в приватних руках.

Нагадаємо, в квітні 2018 року СБУ проводила обшуки на «Мотор Січ» в рамках розслідування кримінальної виробництва про підготовку диверсії, спрямованої на ослаблення держави через руйнування стратегічного підприємства. За версією СБУ, інвестори планували перенести в Китай українське виробництво і використовувати там українські технології.

У січні цього року президент Володимир Зеленський ввів в дію рішення Ради національної безпеки і оборони від 28 січня, яким запроваджено санкції проти китайської компанії Skyrizon.

У той же час китайський інвестор «Мотор Січ» назвав неприпустимими заяви української влади про можливу націоналізацію підприємства і пригрозив судовими позовами.


Читайте також:

У Запоріжжі на заводі ЗАЗ збиратимуть оновлений універсал Lada Largus, – ФОТО

Oтримуйте нoвини швидше з дoпoмoгoю нaшoгo Telegram-кaнaлa: https://t.me/onenews_zp

Підписуйтесь нa «Перший Зaпoрізький» у Instagram!

2

Игорь2021-03-17 15:41:26
От Китая Украине будет кукен-квакен...
Мойша2021-03-12 09:29:28
Там уже давно нет ничего...мыльный пузырь и "ура - пропаганда"... технологии остановились в развитии на уровне середины 80-х годов прошлого века... могут только делать и ремонтировать двигатели старых моделей , которые запрещены к эксплуатации в США и ЕС ... в 2018 году приезжала большая делегация от мирового производителя авиационных двигателей компании Pratt & Whitney , хотели купить завод... посмотрели , сказали - дешевле построить новый , чем модернизировать этот хлам... и построили ... в Польше...