USD: EUR:
... в Запорожье
Сім'я з трьома дітьми, рятуючись від обстрілів окупантів, пройшла пішки 45 км з Полог до Оріхова

Сім'я з трьома дітьми, рятуючись від обстрілів окупантів, пройшла пішки 45 км з Полог до Оріхова

Люди залишили все в рідному місті і вирішили тікати заради дітей, у яких почалися проблеми зі здоров’ям через постійні обстріли російських військових.

Про це пише “Індустріалка”.

Віктор із дружиною та трьома дітьми в один день вирішили покинути Пологи, і просто пішли пішки у бік Оріхова. Вони йшли два дні, одну ніч переночували в одному із сіл. На щастя, на блокпоста їх пропускали.

 «Дітям було важче, ніж нам із дружиною, бо йшли з перепочинками. Дітям 10, 11 та 13 років. У найменшого сина від стресу серце почало нагадувати про себе. Якийсь шурхіт, стукіт – і нерви виявляються», – розповідає Віктор.

Сім’я йшла з порожніми руками, а вже в одній із шкіл Орєхова їм дали речі на перший час. Другого дня вони сіли в автобус і доїхали до Запоріжжя.

 «У нас у Пологах приватний будинок. Майно там все лишилося, сусіди наглядають. Кажуть, що зараз начебто нормально не стріляють. Це означає, що росіяни боєприпаси закінчилися.

У Пологах власне росіян мало бачив. Більше чеченці та буряти.

Пішли, бо за дітей переживали. Надто вже стріляли. 7 снарядів лягло вулицею, два будинки розбило, ще один постраждав, – розповів глава сімейства.

Нагадаємо, у Пологівському районі назріває гуманітарна катастрофа. Є велика проблема з їжею, ліками та готівкою.

Серед мирного населення великі втрати, тяжко поранені. ЗМІ повідомляє, що район окупований бурятами, чеченцями та казахами, які облаштували вісім блокпостів; також росіяни роздавали за паспортами місцевого населення свою гуманітарну допомогу. На території ОТГ процвітає мародерство.

Читайте також:

Одіозна співачка Чичеріна зняла український прапор із будівлі Енергодарської міськради, – ВІДЕО

Російські окупанти викрали керівництво Приазовської громади

Oтримуйте нoвини швидше з дoпoмoгoю нaшoгo Telegram-кaнaлa: https://t.me/onenews_zp

Підписуйтесь нa «Перший Зaпoрізький» у Instagram!

0