USD: EUR:
... в Запорожье
Схема «ваш родич у біді»: у Запоріжжі затримали шахрая, який встиг обдурити сімох людей

Схема «ваш родич у біді»: у Запоріжжі затримали шахрая, який встиг обдурити сімох людей

У Запорізькому районі поліцейські затримали підозрюваного у скоєнні низки шахрайств за схемою «ваш родич у біді».

Про це повідомляє поліція Запорізької області.

Чоловік nелефонував на мобільні номери обраних жертв, представлявся працівником медичного закладу та повідомляв, що близька співрозмовникові людина потрапила в ДТП. У зв’язку з цим терміново потрібні гроші – для проведення операції. Як правило, занепокоєні громадяни не перевіряли інформацію та перераховували кошти на вказані аферистом номери телефонів чи банківські картки через термінали самообслуговування чи банківські застосунки.

Лише потім потерпілі дізнавалися від самих «жертв ДТП», що з тими все гаразд, і з прикрістю усвідомлювали, що їх ошукали.

У результаті особу зловмисника було встановлено. Ним виявився 46-річний раніше судимий за корисливі злочини мешканець Петро-Михайлівської територіальної громади.

Правоохоронці провели обшук за місцем мешкання фігуранта. Правоохоронці  виявили та вилучили гроші, три мобільних телефони, планшет, дев’ять банківських карток, 11 стартових пакетів, сім сім-карток та чотири слоти до них, записники, флеш-носій.

Загалом поліцейські встановили, що від неправомірних дій зловмисника постраждали семеро громадян. Його продовжують перевіряти на причетність до скоєння аналогічних злочинів на території області та інших регіонів України.

29 червня слідчі під процесуальним керівництвом Запорізької окружної прокуратури повідомили фігуранту про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч. 3 ст. 190 (Шахрайство) Кримінального кодексу України. Йому обрано запобіжний захід у вигляді домашнього арешту та загрожує до восьми років позбавлення волі.

Інфраструктура брехні: як Росія створила потужну пропагандистську машину на окупованій території Запорізької області


Читайте також:

Як фронтова громада на кордоні з Росією відбудовується після окупації та обстрілів. Досвід, який зможе використати Запорізька область.

Oтримуйте нoвини швидше з дoпoмoгoю нaшoгo Telegram-кaнaлa: https://t.me/onenews_zp

Підписуйтесь нa «Перший Зaпoрізький» в Instagram!

0