USD: EUR:
... в Запорожье
«Шансоньє» з Бердянського району перейшов на бік окупантів та отримав посаду голови місцевої громади: йому загрожує 10 років тюрми

«Шансоньє» з Бердянського району перейшов на бік окупантів та отримав посаду голови місцевої громади: йому загрожує 10 років тюрми

Житель Бердянського району з початку російської агресії почав співпрацювати з окупантами та отримав посаду голови Осипенківської громади Бердянського району.

Про це повідомляє Запорізька обласна військова адміністрація.

До свого «призначення» новоспечений голова мешкав на території рф, де мріяв про кар’єру «шансоньє» і виступав у місцевих закладах харчування. Після російської окупації його колишнього сусіда – Олександра Сауленка – рашисти призначили псевдомером Бердянська, а той запропонував знайомому очолити Осипенківську територіальну громаду.

На новій посаді колаборант звільнив усіх не лояльних до нової влади співробітників установ та набрав однодумців. Виконуючі завдання окупаційної влади, він переконував закликав місцевих мешканців до підтримки окупаційним військам.

У червні 2022 року він організував роздачу російської гуманітарної допомоги під час якої схиляв місцевих мешканців отримати російський паспорт. Крім того, колаборант наказав своїм підлеглим скласти списки пенсіонерів, яким може  буде надана допомога в розмірі 10 тисяч рублів. Він  наголосив, що гроші будуть видані тільки особам, які отримали російський папірець. Іншим він погрожував позбавленням прав на володіння нерухомістю, автомобілями та отримання мінімуму соціальної допомоги, недостатнього для виживання. 

Слідчі УСБУ в Запорізькій області кваліфікували дії колаборанта. Йому загрожує покарання у вигляді позбавлення волі терміном до 10 років.

У Запоріжжі СБУ затримала дезертира, який після анексії Криму зрадив присязі та перейшов на бік росії


Читайте також:

У Мелітополі фейковий суд окупантів оштрафував людей за антивоєнні висловлювання в магазині

Oтримуйте нoвини швидше з дoпoмoгoю нaшoгo Telegram-кaнaлa: https://t.me/onenews_zp

Підписуйтесь нa «Перший Зaпoрізький» в Instagram!

0