USD: EUR:
... в Запорожье
Сьогодні до Запоріжжя на відкриття вантового мосту приїде президент України Володимир Зеленський

Сьогодні до Запоріжжя на відкриття вантового мосту приїде президент України Володимир Зеленський

Сьогодні, у День Соборності України, у Запоріжжя на відкриття руху транспорту верховою частиною нового вантового мосту з Хортиці на лівий берег приїде президент України Володимир Зеленський.

Про це повідомляє «Перший Запорізький».

На відкритті мосту також мають бути керівництво міста та області, народні депутати України, міністр інфраструктури, керівництво Укравтодору та Служби автомобільних доріг у Запорізькій області.

Як уже писав Перший Запорізький, сьогодні відкриють три смуги руху першої половини нового вантового мосту. Це зроблять до Дня Соборності України і цього дня символічно обидва береги Дніпра об’єднає не лише найочікуваніша інфраструктурна споруда країни, а й «живий ланцюг» мешканців Запоріжжя.

Орієнтовно, відкриття руху вантовим мостом відбудеться у другій половині дня, близько 14 години.

Тепер мостом Преображенського можна буде тільки дістатися на Хортицю, а новим мостом – на лівий берег міста. Дивіться за посиланням, як буде організовано рух.

Нагадаємо, цього тижня новий вантовий міст випробували на міцність 30 вантажних автомобілів вагою 32 тонни кожен. Як це відбувалося – дивіться на відео за посиланням.

На будівництво головного об’єкту національної програми «Велике будівництво» із спеціального фонду державного бюджету було виділено 3 мільярди гривень у 2020 році та 2,7 мільярда гривень у 2021-му.

Минулого разу президент Володимир Зеленський був у Запоріжжі 14 жовтня – у День захисника України. Тоді глава держави на Хортиці прийняв присягу у військових ліцеїстів із трьох областей. У грудні 2020 року президент Зеленський запустив рух транспорту на балковому мосту з Бабурки на Хортицю.


Читайте також:

У центрі Запоріжжя побудують новий сквер та встановлять пам’ятник героям АТО, – ФОТО, ВІДЕО

Oтримуйте нoвини швидше з дoпoмoгoю нaшoгo Telegram-кaнaлa: https://t.me/onenews_zp

Підписуйтесь нa «Перший Зaпoрізький» у Instagram!

0