USD: EUR:
... в Запорожье
Запорізька область отримала 26 нових машин швидкої допомоги

Запорізька область отримала 26 нових машин швидкої допомоги

Запорізька область за кошти державного бюджету отримала 26 нових автомобілів швидкої допомоги.

Про це повідомляє «Перший Запорізький».

Обласний центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф в рамках «Програми розвитку системи екстреної медичної допомоги у 2020 році» отримав від Міністерства охорони здоров’я України всього 26 автомобілів: 19 «швидких» на базі Citroen Jumper (17 типу В та 2 реанімобілі типу С) та 7 авто на базі Renault Master. Загальна вартість придбаних «швидких» – 50,3 мільйона гривень.

Кожен автомобіль обладнаний сучасною апаратурою, яка необхідна для надання екстреної медичної допомоги хворим та постраждалим як на місці пригоди, так і під час транспортування до лікувального закладу. А саме дефібрилятором, електрокардіографом (з функцією передачі сигналу на відстань), апаратом для кисневої підтримки, апаратом для дозованої подачі лікарських засобів та пристроєм для підігріву розчинів тощо. Два спеціалізованих реанімобілі типу С можна назвати надсучасною «реанімацією на колесах». У цих автомобілях додатково є апарати штучної вентиляції легенів, а також додатково встановлені гідропневматичні ноші, які дозволяють максимально безпечно транспортувати важких пацієнтів на далеку відстань.

В першу чергу, нові карети швидкої поїдуть до структурних підрозділів, що забезпечують надання екстреної медичної допомоги наближених до курортних міст та автошляхів, а також для заміни автомобілів, що знаходяться у позичці (Токмак, Вільнянськ, Енергодар, Дніпрорудний, Михайлівка, Мелітополь, Приморськ, Якимівка, Приазовське, Бердянськ, а також у Запоріжжя).

Нагадаємо, раніше цього року обласний центр екстреної медичної допомоги за влашний кошт придбав ще 17 спеціалізованих автомобілів.

Загалом, загальна кількість працівників Центру становить близько 2500 працівників. Щоденно на території області на цілодобовому чергуванні знаходяться 150 бригад ЕМД, з яких 4 реанімаційні, 8 педіатричних, 5 кардіореанімаційних бригад та 1 бригада дитячої реанімації.


Читайте також:

Стало відомо, як зміниться Музей історії запорозького козацтва після «Великої реставрації», – ФОТО

Oтримуйте нoвини швидше з дoпoмoгoю нaшoгo Telegram-кaнaлa: https://t.me/onenews_zp

Підписуйтесь нa «Перший Зaпoрізький» у Instagram!

1

НБУ2021-05-28 13:32:36
Настало время охренительного грабежа