Первый запорожский

З Бердянського порту п’ять іноземних суден вивезли українське зерно

Житель Бердянська розповів, що російські сторожові судна із затертими розпізнавальними знаками стоять на причалі та місцеві мешканці бачать їх з пляжу.

Портал «Радіо Свобода» поспілкувався із жителем окупованого Бердянська, який розповів про стан справ у місті.

«15 березня на територію порту приходили російські військові, просили попити та відвідати туалет, бо у місті були перебої з водою через відсутність електрики. 15 березня у порт зайшли два сторожові кораблі Росії зі затертими розпізнавальними знаками. Вони стоять на п’ятому причалі – й усі жителі Бердянська бачать їх з пляжу», – розповідає чоловік.

Вчора, 15 березня, з порту вийшли п’ять іноземних суден з різними прапорами та екіпажем — російським, турецьким тощо. Співрозмовник «Радіо Свобода» каже, що на суднах перевозили українське зерно. Для супроводу росіяни завели свій буксир, вивели судна на рейд, обшукали та відпустили.

Окрім цього, чоловік розповідає, що у місті присутня «Росгвардія», автомобілі із цим написано замотані скотчем. Російські військові практично не розмовляють з місцевим населенням, обличчя ховають за масками. Окупанти зайняли міськраду, адміністрацію, будівлі прокуратури, поліції та інших органів влади — українські правоохоронні органи розпущені.

На запитання, які панують настрої у місті, співрозмовник відповів: «Виключно проукраїнські».

В Бердянську дефіцит готівки і харчових продуктів:

«У Бердянськ не підвозять продукти, у магазинах їх обмаль. Вони є на ринку, але у людей закінчується готівка, бо не працює інкасація. Дякую владі, що є можливість зняти готівку в аптеках та магазинах, куди її несуть жителі. Хоч обмежений обіг існує. У місті п’ять градусів морозу – жителі мерзнуть, бо не працює опалення. Електрику тільки-но поновили».

Нагадаємо, що вчора, 16 березня, у бердянську російські військові викрали організатора патріотичних мітингів. Також вчора у мережі з’явилися фото та відео того, що до Бердянського порту причалили російські військові. “Перший запорізький” розповідав про те, як живе курортний Бердянськ під час російської окупації.


Читайте також:

На Запоріжжі окупанти обстріляли автомобільну колону із біженцями, — ВІДЕО

Російські окупанти вертольотами обстріляли цегельний завод у Запорізькій області

Oтримуйте нoвини швидше з дoпoмoгoю нaшoгo Telegram-кaнaлa: https://t.me/onenews_zp

Підписуйтесь нa «Перший Зaпoрізький» у Instagram!