USD: EUR:
... в Запорожье
Вода і гори: варіанти оздоровчого відпочинку в Карпатах

Вода і гори: варіанти оздоровчого відпочинку в Карпатах

Карпатські гори не дарма вважаються місцем сили, здатним зцілювати, надихати, дарувати гармонію та повноцінний відпочинок. У Карпатах можна відпочивати будь-якого сезону, відвідуючи гірські озера, дихаючи кришталево чистим повітрям, захоплюючись природою та місцевим колоритом, весело та активно проводячи час або насолоджуючись цілковитим спокоєм. Туристів вітають гірськолижні курорти з готельними комплексами, оздоровчі центри, цікаві екскурсійні маршрути, природні красоти та дивовижні пам’ятки старовини.

Відпочинок у Карпатах

Влітку тут буяє природа, сяють чистотою гірські озера, а сама атмосфера огортає вас непорушним спокоєм, відгороджуючи від повсякденної метушні. Взимку основний вид відпочинку — катання на лижах, але не тільки: ви можете обрати сноуборд, санчата, сноутюбінг, ковзани тощо. Серед найпопулярніших гірськолижних курортів — Буковель, Славське, Драгобрат, Ізьки. А якщо ви втомитесь від активних розваг, можна відвідати СПА-процедури. У готельному комплексі Стара Правда поблизу Буковелі (село Поляниця) можна відпочити душею і тілом, замовивши послуги оздоровчих процедур — https://starapravda.com.ua/spa/.

Мінеральні води й термальні джерела

Лижні курорти — це далеко не все, чим цікаві українські Карпати. Туристи з усього світу їдуть сюди на лікування водами, щоб поєднати корисне з приємним — зміцнити здоров’я та незабутньо провести час.

Кваси

Старовинне селище на Закарпатті отримало назву на честь «квасної води» — так гуцули в давні часи називали мінеральну воду. Джерельна вода у Квасах здатна лікувати нервову систему та опорно-руховий апарат, а також створювати профілактику захворюванням.

Трускавець

Клімат Трускавця та його мінеральні води порівнюють із найкращими європейськими курортами. Сюди приїжджають для лікування шлункового тракту, жовчнокам’яної та нирковокам’яної хвороби, дихальних захворювань. У Трускавці широкий вибір готелів, розвинена інфраструктура, багато колоритних ресторанів та цікавих розваг.

Східниця

Затишний курорт, де можна приємно провести відпочинок та підлікуватися мінеральними водами. До послуг туристів — 38 цілющих джерел та 17 свердловин. Але щоб знати, яку воду споживати за конкретного захворювання, необхідно проконсультуватися з лікарем. Зазвичай санаторії Східниці мають СПА-процедури та лікування водами у програмі відпочинку.

Шаян

Мальовниче закарпатське село і по сумісництву — відомий курорт з цілющими водами. Перші джерела були відкриті у середині 18 століття, а трохи згодом тут з’явились купальні для лікування водами. Цілюща шаянська вода за складом подібна до «Єсентуки» та «Боржомі». Її використовують для лікування шлункових, урологічних та інших захворювань.

Відпочинок у Карпатах — найкращий спосіб поєднати корисне з приємним: подбати про красу та здоров’я власного тіла, зміцнити нервову систему, відновити душевний баланс, покращити настрій та отримати купу задоволення!

0