USD: EUR:
... в Запорожье
У Запорізькій області в рамках програми Президента  висадять мільйони нових дерев

У Запорізькій області в рамках програми Президента висадять мільйони нових дерев

На території Запорізької області в рамках програми Президента «Зелена країна» протягом року буде висаджено декілька мільйонів дерев. Загальна площа нових лісових насаджень в цьому році має скласти понад 1000 гектарів.

Старт громадської акції «Створюємо ліси разом» в рамках програми «Зелена країна» відбудеться 11 жовтня у Мелітопольському лісомисливському господарстві.

Нагадаємо, згідно указу Президента України передбачено розробку цільової програми «Масштабне заліснення України» та створення понад  1 мільйонів гектарів лісів і висадження 1 мільярда дерев в перші три роки.

За сприяння народного депутата України від партії «Слуга Народу» Артема Кунаєва, вже незабаром загальна площа лісів в Запорізькій області має зрости майже на 1,5%.

Після численних звернень та опрацювань в комітетах у травні цього року 10 мільйонів гривень було направлено Кабінетом Міністрів України на створення нових лісових насаджень в Запорізькій області.

Виділення коштів на заліснення території – безпрецедентний випадок для Запорізької області, адже така площа висадки лісу є рекордною для Запорізького регіону за усі роки незалежності. Для досягнення цієї амбітної мети, протягом року на території області буде висаджено кілька мільйонів дерев. Загальна площа нових лісових насаджень має скласти понад 1000 га.

«Для мене було принципово, щоб Запорізька область стала однією з флагманських в питанні по висадці лісу, адже сьогодні наша область є найменш залісненою в Україні, і кожне нове  дерево – це внесок у здоров’я майбутніх поколінь. Ліси – це не лише економічні та рекреаційні ресурси, а й важлива екологічна система, яка відчутно впливає на стан навколишнього середовища, а отже і безпосередньо на здоров’я та якість життя кожного українця», – зазначив народний депутат Артем Кунаєв. – Вірю в те, що спільно з лісівниками області, більшість з яких велику частину свого життя  самовіддано присвятили збереженню та розвитку нашого лісового господарства, та які першими приходять на захист лісу від браконьєрів чи лісових пожеж, ми зможемо реалізувати амбітну мету та висадити за 3 роки 43 мільйони дерев у Запорізькій області».

Старт акції «Створюємо ліси разом» в рамках проєкту «Зелена країна» у Запорізькій області відбудеться у понеділок, 11 жовтня, у Мелітопольському лісомисливському господарстві, де представники центральної та місцевої влади проведуть брифінг для представників ЗМІ та розпочнуть висадку дерев.

0