Первый запорожский

Новий прокурор області вкотре пожалівся на нерадивих підлеглих

Керівник Запорізької обласної прокуратури Валерій Романов під час сьогоднішнього брифінгу повідомов, що робота обласної прокуратури є незадовільною. І його підлеглі працюють недостатньо якісно.

— На сьогодні досі 22 справи залишаються не розкритими. Тільки дві гучні справи розкрили в останні місяці. Це подвійне вбивство в селі Костянтинівка Мелітопольського району і стрілянина в Мелітополі за участю осіб кавказької національності, — зазначив Романов.

Також облпрокурор не залишив без уваги і довготривалу справу, що стосується розгону запорізького Майдану 26 січня 2016 року. У справі фігурує правоохоронець Ігорь Мурашко, який перевищив свої службові повноваження і знущався над затриманими майданівцями.

— Ще не завершено справу з Мурашко з Комунарівського відділу, — повідомив Романов. — Тоді він ставив на коліна мітингувальників. До сих пір нічого не зроблено в цій справі. Допитано тільки три людини.

У зв’язку з призначеням нового керівника слідчого управління Сергія Булавіна у прокуратурі зазначають, що вони зроблять все можливе, аби винні особи незалежно від займаних посад — слідчі, процесуальні керівники прокуратури та судді, які виносили незаконні рішення, отримали підозру.

______________________________________________________________________________________________________________________________________

P.S. Сьогодні в Україні святкують День української мови та писемності. Сайт «Перший Запорізький» долучається до святкування і підтримує флеш-моб щодо використання української мови у своєму виданні.