USD: EUR:
... в Запорожье
Російські терористи знову вдарили по Запоріжжю: зруйновано під’їзд багатоповерхівки у центрі міста, – ФОТО, ВІДЕО

Російські терористи знову вдарили по Запоріжжю: зруйновано під’їзд багатоповерхівки у центрі міста, – ФОТО, ВІДЕО

Сьогодні вночі, 10 жовтня, о 01:45 російська армія завдала черговий ракетний удар по Запоріжжю. За попередньою інформацією, зафіксовано близько 7 «прильотів» ракет зенітно-ракетного комплексу С-300.

Про це повідомив голова Запорізької обласної військової адміністрації Олександр Старух.

Внаслідок ракетної атаки у центрі Запоріжжя, зокрема, зруйновано під’їзд багатоповерхового житлового будинку в обласному центрі.

«Цієї ночі російські терористи знову забрали життя мирної людини. Станом на шосту годину ранку відомо про одну загиблу людину. Щирі співчуття рідним та близьким. Ще п’ять людей постраждали. Серед постражалих – одна дитина, у якої порізи від уламків скла. Пошуково-рятувальні роботи тривають», – розповів подробиці в.о. мера Анатолій Куртєв.

Рятувальники спилили вхідні двері у під’їздах та вивели на вулицю 21 жителя будинку. Співробітники ДСНС за допомогою пожежної автодрабини врятували бабусю із квартири на 4 поверсі, яка була заблокована в помешканні через руйнації. Ще одного мешканця врятували за допомогою ручної драбини.

До проведення аварійно-рятувальних робіт та пошуку постраждалих окрім екстрених і спеціальних служб залучили фахівців-добровольців Метінвесту із залученням спеціальної техніки, волонтерів.

На місці події працює 17 одиниць спеціальної техніки і 62 рятувальника.

Окрім цього будинку, ворог завдав удару і по іншим об’єктам цивільної інфраструктури та високовольтним електромережам. Через це у місті можливі перебої з електропостачанням і рухом електротранспорту. Як повідомляють у міській раді, зокрема, у зв’язку з обстрілами міста через пошкоджену високовольтну електроопору тимчасово не працюють тролейбусні маршрути №№ 3, 8, 11, 17.

Потрапили ракети і у освітні заклади: одна поцілила у дитячий садок середмістя, спричинивши значні руйнування. Інша – у гімназію одного з районів. На щастя вона не розірвалася.

У зв’язку з ліквідацією наслідків ракетних ударів, рух транспорту у місті частково обмежений.

Перекрито рух:

  • від вулиці Михайла Гончаренка до площі Маяковського по проспекту Соборному
  • від вулиці Гагаріна до вулиці Якова Новицького по проспекту Соборному.
  • по вулиці Незалежної України від вулиці Лермонтова до майдану Профспілок.

Рашисти завдали масований авіаудар по Запоріжжю: зруйновано під’їзд багатоповерхівки, велика кількість загиблих та постраждалих, – ФОТО, ВІДЕО


Читайте також:

Кількість жертв ракетного удару по двох будинках у центрі Запоріжжя збільшилась до 20 осіб

Oтримуйте нoвини швидше з дoпoмoгoю нaшoгo Telegram-кaнaлa: https://t.me/onenews_zp

Підписуйтесь нa «Перший Зaпoрізький» в Instagram!

0