USD: EUR:
... в Запорожье
Зруйновано будинки та адмінбудівлі, поліція не працює: яка ситуація в окупованих Пологах

Зруйновано будинки та адмінбудівлі, поліція не працює: яка ситуація в окупованих Пологах

Комунальники продовжують працювати і при можливості прибирають території. Також вдалося частково відновити водопостачання та запустити процес виробництва хліба, але надовго запасів борошна не вистачить.

Про це повідомив голова Пологівської громади Юрій Коноваленко у своєму відеозверненні.

Внаслідок обстрілів у Пологах зруйновано багато адмінбудівель, у тому числі й міську раду. Він зараз перебуває без освітлення та з вибитими вікнами. Зруйновано житлові будинки у місті та селах. Міською радою складаються відповідні акти для того, щоб надалі люди могли отримати гарантовану допомогу на відновлення.

Усі комунальні служби станом на сьогодні продовжують працювати. У них закінчується бензин та дизпаливо. Разом із РЕМом відновлено десятки ліній електропередач як високовольтних, так і низьковольтних, у т.ч. на мінних полях. Водоканал, хоч і не цілодобово, але забезпечує водопостачання. “Жилсервіс” та “Благоустрій” виконує всю свою роботу, сміття вивозиться двічі на тиждень. Також забираються вулиці.

Разом із небайдужими людьми, які допомагають борошном, дріжджами, цукром, сіллю міськради вдалося відновити хлібопостачання. Сьогодні практично на всіх територіях міста взагалі немає проблеми із покупкою борошна. Але цього трішки і на великий період не вистачить.

Гуманітарна допомога надходить у Пологи, хоч і не у великих розмірах. Сьогодні, 31 березня, роздали понад 7000 продуктових наборів. На кожен квартал намагаються розвозити гуманітарку. До кого ще не доїхали, привезуть і разом із квартальними роздадуть.

Наприкінці свого звернення Юрій Коноваленко зазначив, що поліція у місті не працює.

Раніше ми повідомляли, що 27 березня, на тимчасово окупованій території міста Пологи під час гасіння пожежі в будинку, виявили тіла семи людей: чоловіків та жінок з колото-різаними ранами та пошкодженнями термічної дії.

Читайте також:

На Запоріжжі десантно-штурмові війська звільнили від окупації п’ять сіл, – ФОТО

«Проти нас воюють люди з мого полку»: офіцер, родом із росії, зараз захищає Україну та рідних із Запоріжжя

Oтримуйте нoвини швидше з дoпoмoгoю нaшoгo Telegram-кaнaлa: https://t.me/onenews_zp

Підписуйтесь нa «Перший Зaпoрізький» у Instagram!

0