USD: EUR:
... в Запорожье
Рашисти залишили без газу жителів Мелітополя, Енергодара, Василівки та навколишніх сіл

Рашисти залишили без газу жителів Мелітополя, Енергодара, Василівки та навколишніх сіл

Рашисти пошкодили магістральний газопровід і залишили без газу населення Мелітопольського, Пологівського та Василівського районів.

Про це повідомив міський голова Мелітополя Іван Федоров.

Як вже писав «Перший Запорізький», минулого тижня внаслідок російських обстрілів було пошкоджено магістральний газопровід діаметром 400 мм в районі села Мирне Пологівського району. Через це одразу без газопостачання сьогодні вже залишилась Оріхівщина. В результаті цього пошкодження залишилися без газу Мелітополь, Енергодар, Василівка, Дніпрорудне та інші населені пункти Василівського та Мелітопольського районів.

 «Саме російські військові обстрілами пошкодили магістральний газопровід. Більше того – проігнорували наші неодноразові пропозиції встановити режим тиші для його ремонту. Як результат – ремонтна бригада потрапила під обстріл. Це дає підстави вважати, що окупанти навмисно позбавили газу цілий регіон. Адже тепер для його запуску потрібна особиста присутність господарів будинків та квартир. І покинуте житло ризикує бути «націоналізованим», – повідомив Федоров.

Законний очільник міста повідомив, що за кошти місцевого бюджету влада готова на час ремонту газопроводу забезпечити мелітопольців хлібом. Але доставити його окупанти також не дають, відмовляючи в організації «зеленого» гуманітарного коридору.

У той же час псевдогубернатор Запорізької області, колаборант і зрадник Євген Балицький розповсюджує брехню про те, що мешканці окупованих територій залишилися без газу не через пошкодження комунікацій в результаті російських обстрілів. За його версією, від газопостачання ці населенні пункти начебто «відключив київський режим».

Балицький заявив, що «окупаційна адміністрація» буде просити допомоги російську федерацію надіслати достатню кількість електроприладів.

Також, як повідомив законний мер Дмитро Орлов, без газу залишився і Енергодар. «На жаль, виконати відновлювальні роботи зараз неможливо через незгоду військових рф допустити аварійну ремонту бригаду на місце аварії та забезпечити режим тиші на період проведення відновлювальних робіт», – повідомив очільник міста.

Зазначимо, що і до цього пошкодження внаслідок терористичних дій військових країни-агресора без газу вже залишалось більше 80 тисяч абонентів в більш ніж 100 населених пунктах області.

Російські пропагандисти розповсюджують новий божевільний фейк про Запоріжжя


Читайте також:

На Запоріжжі окупанти обстрілюють позиції ЗСУ та мирні населені пункти: яка ситуація на фронті

Oтримуйте нoвини швидше з дoпoмoгoю нaшoгo Telegram-кaнaлa: https://t.me/onenews_zp

Підписуйтесь нa «Перший Зaпoрізький» в Instagram!

0