USD: EUR:
... в Запорожье
Катували, ґвалтували та продавали людей: оголошено про підозру ексміліціонерам, що очолили катівні в Запорізької області

Катували, ґвалтували та продавали людей: оголошено про підозру ексміліціонерам, що очолили катівні в Запорізької області

У 2011 році один з фігурантів звільнився з посади інспектора патрульної служби батальйону патрульної служби Запорізького міського управління міліції, а інший — до 2015 року працював у ДАІ інспектором з техогляду в Кам’янсько-Дніпровському районі. Після окупації частини Запорізької області вони перейшли на бік ворога.

Про це повідомляють у Національній поліції Запорізької області.

Один зі зрадників обійняв посаду начальника окупаційного районного відділу «міліції», а другий — керівника місцевого ізолятора тимчасового тримання. На базі установ російські військові створили фільтраційний табір та катівню, де без води, їжі й тепла утримували людей. Також, незаконно ув’язнених українців регулярно били та катували.

«Охоронці в моїй камері були психопатами. Нам доводилося співати російський гімн, інакше нас били», — розповіла французькому виданню El Figaro 51-річна дружина військового ЗСУ з Запоріжжя, якій пощастило вибратися з цього фільтраційного табору.

Серед своїх катів жінка впізнала начальника ізолятора тимчасового тримання та райвідділу поліції окупантів. Один з них чотири місяці систематично її ґвалтував. В січні посібник російських загарбників продав постраждалу та ще трьох жінок російським солдатам на лінію фронту, де їх систематично ґвалтували та змушували рити окопи.

Завдяки свідченням жінки вдалося зібрати неспростовні докази злочинів та ідентифікувати особи кривдників. Обом зловмисникам оголошено про підозру за ч. 1 ст. 438 «Порушення законів та звичаїв війни, вчиненому за попередньою змовою осіб» Кримінального Кодексу України. Санкція статті передбачає до 12 років ув’язнення.

Ексдепутату міської ради дали 15 років ув’язнення за наведення ракет на Запоріжжя


Читайте також:

Били з РСЗВ, артилерії та атакували дронами: за добу загарбники завдали понад 400 ударів по Запорізькій області

Oтримуйте нoвини швидше з дoпoмoгoю нaшoгo Telegram-кaнaлa: https://t.me/onenews_zp

Підписуйтесь нa «Перший Зaпoрізький» в Instagram!

0