USD: EUR:
... в Запорожье
Ховали «товар» серед речей та солодощів: у Запоріжжі ліквідували міжнародний канал контрабанди важких наркотиків

Ховали «товар» серед речей та солодощів: у Запоріжжі ліквідували міжнародний канал контрабанди важких наркотиків

У Запоріжжі затримали організатора і чотирьох активних учасників злочинного угруповання, які організували наркобізнес. Вони завозили в Україну екстазі під виглядом імпортних солодощів, а також облаштували у гаражі нарколабораторію.

Про це повідомляють у Службі безпеки України.

Для подальшого продажу зловмисники налагодили оптове постачання екстазі в Україну з однієї з європейських країн. За кілька місяців наркоділки заробили майже 30 мільйонів гривень.

Іноземні спільники ховали «товар» серед побутових речей та солодощів, які відправляли поштою. Наркокур’єри збували «продукцію» у різних регіонах України.

Крім того, в одному з гаражів Запоріжжя ділки облаштували нарколабораторію, де у промислових обсягах виробляли метамфетамін. За місяць зловмисники робили до 5 кілограмів психотропу. «Товар» продавали через спеціалізовані інтернет-платформи.

Правоохоронці провели 14 обшуків за місцями виготовлення, зберігання та збуту наркотиків, а також у приміщеннях та машинах. Було вилучено: 200 розфасованих зип-пакетів з метамфетаміном, 250 таблеток екстазі, обладнання для їх синтезу, понад 100 літрів прекурсорів, банківські картки, чернові записи з даними про наркотрафік та «замовників», а також комп’ютерну техніку з доказами листування з «постачальниками», велику суму готівки, отриману злочинним шляхом, зброю та боєприпаси, серед яких 4 пістолети з патронами та 19 бойових гранат «Ф-1» та «РГД-5».

Затриманим повідомлено про підозру за двома статтями Кримінального кодексу України. Чотирьом зловмисникам обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою, ще одному фігуранту — домашній арешт. Їм загрожує до 12 років ув’язнення.

Затримали «на гарячому»: у Запоріжжі затримали поліцейського за здирництво


Читайте також:

Розпоряджалися медикаментами та майном захоплених лікарень: дві мешканки Запорізької області перейшли на бік ворога

Oтримуйте нoвини швидше з дoпoмoгoю нaшoгo Telegram-кaнaлa: https://t.me/onenews_zp

Підписуйтесь нa «Перший Зaпoрізький» в Instagram!

0