USD: EUR:
... в Запорожье
Поліцейський з Бердянська пішов на співпрацю з ворогом: зрадника затримали на Черкащині, – ФОТО, ВІДЕО

Поліцейський з Бердянська пішов на співпрацю з ворогом: зрадника затримали на Черкащині, – ФОТО, ВІДЕО

Правоохоронці затримали колаборанта з тимчасово окупованого Бердянська Запорізької області, який приїхав на підконтрольну територію України.

Про це повідомляє Державне бюро розслідувань.

Після окупації російськими військами Бердянська поліцейський одного з структурних підрозділів районного управління поліції залишився на тимчасово окупованій території Запорізької області та, зрадивши присязі, перейшов на бік ворога. Він добровільно вступив до лав так званої «народной милиции м. Бердянска». 

Зрадник здавав загарбникам інформацію щодо українських правоохоронців, проводив у них обшуки, вилучав зброю, а також передавав інформацію про місця проживання і діяльність проукраїнськи налаштованих містян. Також колаборант віддав загарбникам службовий транспорт та агітував місцевих жителів допомагати окупаційній адміністрації.

Пізніше він потайки прибув на підконтрольну територію України та зупинився в одному з сіл на Черкащині. ДБР викрило колаборанта та затримало його.

Під час обшуків за місцем його перебування були виявлені оголошені окупантами орієнтування на розшук громадян України, пам’ятка «Як стати громадянином рф» та дозвіл на безперешкодний проїзд всіма блокпостами загарбників у Запорізькій області.

Також були виявлені роздруковані мапи з позначенням локацій на підконтрольній Україні території. Серед іншого буде досліджуватись версія щодо диверсійної діяльності зрадника.

Наразі йому оголошено про підозру у державній зради (ч. 2 ст. 111 Кримінального кодексу України), вирішується питання обрання міри запобіжного заходу. Санкція статті передбачає покарання у вигляді довічного позбавлення волі.

Російські армія вдарила по Запоріжжю дронами-камікадзе та ракетами С-300, – ФОТО


Читайте також:

У міській раді розповіли про наслідки масованого ракетного удару по Запоріжжю, – ФОТО

Oтримуйте нoвини швидше з дoпoмoгoю нaшoгo Telegram-кaнaлa: https://t.me/onenews_zp

Підписуйтесь нa «Перший Зaпoрізький» в Instagram!

0